Direkte fra uni til firmaets top

21-09-2010
2 min.

Jacob Stammer Larsen går direkte fra studierne på Handelshøjskolen, Aarhus Universitet til administrerende direktør i det universitetsbaserede MSI (Membership Satisfaction Index) Research. Han er fyldt med iværksættertrang.

Når Jacob Stammer Larsen, 28, i denne måned bliver færdig som MSc. in Business Performance Management, går han den lige vej fra Århus School of Business (ASB) til status som administrerende direktør. Han skal være frontfigur for et nyt universitetsbaseret konsulentfirma, MSI Research.

Foreløbig er de dog kun ham selv, en studentermedhjælp og de to stiftere og ejere, ASB-professorerne i statistik Kai Kristensen og Jacob Eskildsen. Men ambitionen er, at de skal vokse.

”Der er rigtig meget entrepreneurship i jobbet. Det er dét, jeg ser allermest frem til. Men det bliver også et job med mange udfordringer – og jeg får helt sikkert nogle øretæver undervejs,” siger Jacob Stammer Larsen med et smil.

Selskabet er for 50 procents vedkommende ejet af en erhvervsdrivende fond under ASB.

”Det er ikke et selskab i traditionel forstand. Når vi udlodder 100 kroner, går de 50 til fonden og dermed til at hjælpe andre fra ASB med at stifte selskaber, der formidler ny viden,” siger Jacob Stammer Larsen.

MSI Research laver performancemålinger af medlemsorganisationer – det vil sige målinger med fokus på, hvor tilfredse og loyale medlemmerne er, og hvad der påvirker dem.

”Fordelen ved, at vi kommer fra et universitet, er, at vi har et forskningsbaseret udgangspunkt. Vi er fra et miljø, der konstant er i faglig udvikling, og vi står uden for interessekonflikter. Vi er uvildige og objektive, så kunderne har høj tillid til de resultater, vi laver,” siger Jacob Stammer Larsen .

DJØFs lønstatistik

Jacob Stammer Larsen har arbejdet som assistent for de to professorer i et års tid og fik direktørjobbet tilbudt. Før kuglepennen kom frem, tog han dog DJØF til hjælp med direktørkontakten.”Jeg havde et godt forhandlingsgrundlag, men jeg fik også rigtig god sparring fra DJØF. Det var også et plus at kunne lægge DJØFs lønstatistik på bordet til to herrer, som lægger stor vægt på fakta.”

Ud over entreprenørskabet bliver familielivsbalancen en udfordring – måske den største.

For den unge direktør har ikke bare kæreste med egen karriere og en datter på et år derhjemme, men også en hang til at gå så meget op i sit job, at han er i risikozonen for at lade det tage al hans tid.

”Det er et af mine personlige arbejdspunkter. Jeg håber at blive en rigtig travl direktør om dagen, men ikke en kæreste og familiefar, der sidder ved pc’en hver aften. Kai, Jacob og jeg har haft en meget åben snak om, hvordan jeg kan nå mine mål uden at blive fanget i den fælde. Jeg er spændt på at se, hvordan det udvikler sig – og jeg er glad for, at der er stor fleksibilitet i mit nye job,” fastslår Jacob Stammer Larsen.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.