Studiejob har stor betydning for dine jobmuligheder

24-08-2010
1 min.

Et relevant studiejob kan have afgørende betydning for nyuddannedes jobmuligheder.

Hver femte nyuddannede djøfer får nemlig deres første job på samme arbejdsplads, hvor de arbejdede under studietiden. Det viser en ny undersøgelse blandt 869 nyuddannede kandidater fra slutningen af 2008 til sommeren 2010, som DJØF har gennemført.

Og får dimittenderne ikke job hos deres tidligere arbejdsgiver, så har erfaringerne fra et relevant studiejob tilsyneladende større og større indflydelse på, hvad de får af øvrige jobtilbud. Således siger næsten tre ud af fire af de nyuddannede, at de har erfaring fra et relevant studiejob, som matcher det job, de endte med at få. Sammenlignet med en lignende undersøgelse fra 2007 var det to ud af tre, der havde erfaring fra et relevant studiejob.

Ifølge Frederik Iuel, udviklingskonsulent i DJØF, er studierelevant arbejde da også kun en fordel at have på cv'et.”Ja, arbejdsgiverne kan god lide at få en kandidat, som rent praktisk har prøvet sine kompetencer af. Og for kandidaterne har det den fordel, at de får prøvet af, hvad de kan, og hvad de vil, og dermed kan de også være mere målrettede, når de skal ud og søge deres første job.”

De nyuddannede vægter da også relevant studiejob som det mest afgørende for, at de fik deres første job. ”Godt indtryk ved jobsamtalen” kommer på en andenplads, og karaktergennemsnittet kommer først ind på en syvendeplads.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.