Sporskifte i karrieren

24-08-2010
2 min.

Nogle træder fra en rolle som anonym embedsmand ud i det politiske rampelys. Andre går den anden vej og skifter rampelyset ud med embedsmandens neutrale jakkesæt.

”Hvis jeg havde vidst, hvad jeg gik ind til, havde det været nemmere at sige nej.” Sådan sagde Søren Gade om sit job som forsvarsminister i TV 2-dokumentaren ’Vores krig’.

Ingen – heller ikke en minister – kan sætte sig 100 procent ind i, hvad et nyt job indebærer i det øjeblik, man siger ja tak til udfordringen.

Mange ledere bliver overraskede over, hvor stor betydning det har for arbejds- og privatliv, at en relativt anonym embedsmandsrolle skiftes ud med en profileret politisk stilling – ikke mindst fordi tiden i det nye job oftere og oftere dikteres af mediernes indre ur. Sådan et skifte kræver derfor grundige overvejelser.

”Nogle jobtilbud er så attraktive og tillokkende, at de ganske enkelt ikke er til at sige nej til. Men uden afvejning af prioriteterne i forhold til familie- og karrierelivet, risikerer man hurtigt at indkassere dyrt købte erfaringer, fordi jobbet ikke passer til ens personlighed,” siger chefkonsulent Lone Rank fra DJØF’s Karriere- & Kompetencecenter.

Bagsiden af medaljen

Skiftet fra en embedskarriere til en karriere på den politiske scene er dog ikke en ensporet motorvej. Der er også politikere, som forlader politik for at nyde en mere anonym tilværelse som embedsmænd. Deres vej ud af politik er ofte et resultat af pludselige ændringer af den politiske virkelighed – såsom tabte valg eller magtkampe. Årsagen kan dog også være, at den fremtrædende stilling har fået for håndfaste omkostninger for den enkelte.

”Hvis man ikke trives i et job med den eksponering, der følger med en politisk post eller en toplederpost, skal man ikke sige ja til sådan et job. Prisen, der betales, bliver for høj, hvis ikke man har forberedt sig selv og sine omgivelser på skiftet,” siger Lone Rank.

Lav et serviceeftersyn

Lone Rank anbefaler, at djøfere, som overvejer den type jobskift, bør foretage et grundigt serviceeftersyn af deres karriereplan − nøjagtigt som de ville have gjort det med deres bil.

”Serviceeftersynet skal give dig overblik over, hvor du har været, hvor du er nu, og ikke mindst hvor du gerne vil hen. Du skal kunne svare på spørgsmål som: Hvornår stortrives jeg? Hvad er det, der gør mig glad, måske ligefrem lykkelig? Hvor henter jeg min energi? Det er meget vigtigt at være bevidst om denne type spørgsmål, hvis man vil skifte til en helt anden branche eller et job med et nyt indhold,” understreger hun.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.