Nyt job - Helen Bogs-Grarup

24-08-2010
2 min.

Den helt rigtige til jobbet.

Helen Bogs-Grarup, 27 år, har en akademiuddannelse i ledelse – AP Degree in Leadership and Management. Har tidligere arbejdet hos Center for Ledelse, Dansk Industri og de seneste to år i rekrutteringsbranchen. Den 1. juli Recruitment Specialist i Mercuri Urval gruppens research- og rekrutteringscenter.

Hvordan fik du jobbet?

”Jeg var ansat i en tilsvarende stilling hos en konkurrent, da jeg blev ringet op.”

Hvordan reagerede du på det?

”Med et smil på læben. Det er jo sjovt pludselig at sidde på den anden side og være kandidaten, der bliver ringet op. Det var også en rigtig sund øvelse, da det har givet en bedre forståelse for, hvordan de kandidater, jeg selv kontakter, oplever situationen. Jeg så det da som en positiv ting, for det betyder jo, at kolleger i branchen muligvis har lagt mærke til ens arbejde.”

Hvad består dit job i?

”En stor del af mit arbejde består i at finde de såkaldte passive kandidater, der ikke umiddelbart er jobsøgende. Det hænder, at vi i samråd med vores kunder ikke annoncerer en given stilling, men i stedet går ud og identificerer interessante kandidater –og det er så dem, jeg siden skal kontakte.”

Hvordan finder du kandidaterne?

”På mange forskellige måder. For eksempel via printede medier, internettet, søgning i databaser inklusiv vores egen kandidatdatabase samt LinkedIn og andre netværk.”

Hvad er det mest udfordrende ved jobbet?

”Når vores kunder skal have en stilling besat, vil de ofte gerne have, at det sker ved hurtig proces – samtidig med, at det selvfølgelig skal være den helt rigtige kandidat, som de ender med at ansætte. Så at få kvalitet og proces til at gå op i en højere enhed, er en rigtig spændende daglig udfordring.” 

Hvad er det mest spændende ved jobbet?

”Jeg har fået et spændende kendskab til erhvervslivet – og dette på en indgående måde, som er svær at tilegne sig på mange andre måder end at være med derude. Og så er det selvfølgelig en stor tilfredsstillelse at bidrage til, at Mercuri Urval kan tilbyde en kandidat et drømmejob samtidig med, at virksomheden kan byde velkommen til den helt rigtige medarbejder til jobbet.”

Har du et godt råd til andre djøfere, der er på jobjagt?

”Brug dit netværk og portaler såsom LinkedIn aktivt. Sørg hele tiden for at opdatere din profil samt udvide dit faglige netværk.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.