Fyrede DJØF-chefer tilbage i job

24-08-2010
2 min.

31 af 36 kommunale djøf-chefer, som stod på gaden efter en fyring for to år siden, er i job igen. Halvdelen af dem i det private. Men fyringen huskes stadig lige så knivskarpt som en skilsmisse.

Ud af 36 kommunale chefer, som stod uden job efter en fyring i 2007/2008, har næsten ni ud af ti fået job igen. Heraf lidt over halvdelen i det private.

”Det er gode djøf-jobs, de er kommet i, og de fleste også som chefer,” siger chefkonsulent i DJØF, Steffen Schmidt.

Lars Muusmann, direktør i rekrutteringsfirmaet Muusmann, som er en af de større spillere på topchefbanen i kommunerne, er positivt overrasket over, at så mange af dem er kommet ud i det private. Det er godt gået, fordi det ellers er op ad bakke, siger han.

”Den private sektor burde i langt højere grad få øjnene op for de ikke mindst strategiske kompetencer, som offentlige ledere har. De kan sagtens gøre sig gældende – og for de bedste også på absolut topplan i det private, men dér bliver de sjældent lukket ind.”

Han mener, at afskedigede kommunale topchefer står i en vanskelig situation.

”Når KL har været på besøg, og der især har været stor ståhej om sagen, er det svært at blive bragt i spil til et nyt kommunalt topjob igen. Det gælder selv særdeles dygtige folk, hvorom man godt ved, at objektiviteten og redeligheden bag deres fyring nogle gange kan diskuteres.”

Huskes som en skilsmisse

Cheffyringer i den kommunale sektor trækker ofte overskrifter i lokalpressen og nogle gange også andre steder.

”De husker det stadig som var det en skilsmisse, de havde været igennem,” fortæller Steffen Schmidt.

Lars Muusmann siger:

”Den måde, som disse her fyringer sker på, er ikke altid ok. Men det er altid et must, at modparten giver den hele armen i offentligheden.”

Adskillige af de fyrede tog da også mod den psykologhjælp, som DJØF kan tilbyde ved siden af den juridiske bistand, viser undersøgelsen.

Næsten ni ud af ti af dem vil også gerne give deres erfaringer videre til et andet djøf-chefmedlem i samme situation.

Hurtigt op på hesten:

John Breving, cand.jur., tidligere viceteknisk chef i Slagelse Kommune, er en af dem, der søgte ud i det private. Han kom uventet i klemme i magtspillet om chefkabalen efter fusionen med tre andre kommuner. DJØF vandt senere en sag mod kommunen, og han fik en erstatning for afskedigelse på forkert grundlag.Han fik hurtigt et nyt job som erhvervspolitisk konsulent i Landboforeningen Gefion.

”Jeg var 58, da jeg pludselig stod og var fyret. Så da det her job dukkede op næsten med det samme, og de gerne ville have mig, slog jeg til, og det har jeg ikke fortrudt. Jeg ville ikke ende som en bitter mand, og i dag har jeg det fint med at have sluppet ledelsesansvaret.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.