Fra maskinrum til udkigstårn

24-08-2010
3 min.

Da Morten Bangsgaard fik en henvendelse fra IT-Branchen om et job som administrerende direktør, var han ikke umiddelbart fristet. Efter en række grundige overvejelser sagde han dog ja.

Ved Morten Bangsgaards tiltrædelsesreception som administrerende direktør i organisationen IT-Branchen sagde hans nye formand, at organisationen med valget af ham ville have mere boogie og mindre bingo. Der skulle forandring til.

Det var dog ikke nye rytmer, der sendte ham ud i overvejelser om nyt job. Han var godt tilfreds med sit job som generalsekretær hos Konservative – og på mange måder havde han lige fået nyt job i 2008, kort tid før henvendelsen fra IT-Branchen kom:

”Da Konservative skiftede formand, og Lene Espersen satte sig i formandsstolen, ændrede opgaverne karakter. Tingene skulle løses på en ny måde og formuleres anderledes. Mit forhold til Lene blev hurtigt meget fortroligt, og det var min klare plan, at jeg skulle fortsætte frem til næste valg og først derefter kigge efter noget nyt,” siger Morten Bangsgaard.

Ny facet i karrieren

Når IT-Branchen alligevel fik tændt gnisten til jobovervejelser var det, fordi udfordringerne matchede hans karriereønsker. Med 15 års erfaring inden for organisation, politik og medier, følte han, at tiden var inde til at føje endnu en dimension til kompetencepaletten:

”Jeg blev tricket af muligheden for at få erfaring i en kommerciel virkelighed, men stadig tæt på den politiske arena. It griber jo ind i alt, og branchen er vidt forgrenet. Der er ikke mange andre områder, der har den bredde og betydning for vores samfund,” siger Morten Bangsgaard.

Ledelsesmæssigt bød jobbet også på nye udfordringer, da IT-Branchen med ansættelsen af Morten Bangsgaard ville udnytte hans stærke evner til at skabe netværk og hans næse for politik.

”Vi skal have et maskinrum, der understøtter, at organisationen spiller med på den politiske dagsorden, og derfor skal IT-Branchen som noget nyt styrke public affairs-aktiviteterne. Det gør vi nu med en ny afdeling med ansvar for kommunikation, politik og kampagner. Mange år i Konservative og i det hele taget tæt på store beslutninger i dansk politik, har givet mig et klart syn på, hvordan politiske forløb skal læses og håndteres. Det trækker jeg i høj grad på i den omstruktureringsproces, IT-Branchen står i nu,” siger Morten Bangsgaard.

Det er nyt at blive citeret

Hvor Morten Bangsgaard tidligere stod bag Konservatives formand, skal han nu som administrerende direktør selv tegne organisationen udadtil. Selvom han hverken forventer at blive stoppet på gaden eller deltage i de kulørte blades ’hjemme hos-reportager’, så er det nu ham, der holder taler og bliver citeret i pressen.

”Det er nyt, men jeg ser det som en naturlig udvikling, hvor jeg får mulighed for at skærpe min evne til at afsende præcise budskaber. Før var min rolle over for journalister at sælge en historie eller forklare en sag og sætte den ind i en kontekst. Nu er det mig selv, der skal levere one liners, og dér kan jeg godt mærke, at jeg skal være oppe på tæerne på en anden måde,” siger han.

Styrer selv tiden

Selvom forandringerne ved at træde frem i spotlyset har været mange, så har den største ændring dog uden sammenligning været, at Morten Bangsgaards tid ikke længere styres af mediernes rytme:”Arbejdet i det politiske maskinrum i og omkring Christiansborg er tæt på en 24/7-tidsramme. I dag kan jeg hente min søn klokken 16 og have familietid uden presserende telefonopkald – og weekenden varer i praksis fra fredag aften til mandag morgen. Jeg arbejder det samme antal timer, men bestemmer i langt højere grad selv, hvornår jeg vil arbejde – og det har været mit trade off.”

Men Morten Bangsgaard er ikke et sekund i tvivl om, at han − trods et vist savn af adrenalinens sus i maskinrummet − har truffet den rigtige beslutning ved nu at stå på IT-Branchens udkigspost:

”Her er jeg med til at angive retning og sætte en ny kurs. Og savnet af ekstremt lange arbejdsdage – syv dage om ugen, 24 timer i døgnet − er på alle måder til at leve med.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.