Flere underlødige presseklip

10-08-2010
2 min.

Læserbrev fra Carsten West, cand.polit. og indehaver af projektmanagementselskabet Carsten West AS.

I djøfbladet nr. 11 er der under ”Kort nyt” sat et klip op fra berlingske.dk om, at ”Flere højtuddannede ryger i krisetider”.

Udover at overskriften – både i klippet og i denne kommentar - formodentlig er noget vrøvl, så er det alvorlige i klippet, at man markedsfører Charlotta Pisinger som ekspert. Hun er mest kendt for ekstremistiske sundhedspolitiske synspunkter, der baseres på amerikansk junk-science af værste skuffe – eller i det mindste ved at maksimere den politiske bias i publiceringen af seriøs forskning. Hun mener f.eks., at unge mennesker, der vil købe tobak, skal have udstedt et ID-kort á la jødestjerner.

Hun har tidligere markedsført sig som formand for ”Dansk Selskab for Tobaksforskning”, der efter grundig søgning på søgemaskiner ikke kan ses at have publiceret eller kommunikeret noget, der blot minder om forskning. Det burde vist snarere hedde ”Dansk Tobakspolitisk Kaffeklub”.

Hun får angiveligt forskerløn af Forskningscenter for Forebyggelse, som er en offentlig institution, og om hun her forsker for sin løn, må vi gå ud fra. I offentligheden ser det dog ud som om, hendes hovedbeskæftigelse er at skaffe penge fra interesseorganisationer, der lever af at skabe angst i befolkningen. Ved at puste til denne angst kan en finansiel selvsvingsmølle sættes i bevægelse og skaffe penge fra godtroende fonde, der tror, de bidrager til en bedre folkesundhed.

Finansieringsmodellen er kopieret fra University of California i San Francisco, der har ansat den legendariske Stanton Glantz som fundraiser og producent af junk-science i kilovis – bl.a. finansieret af tobakssubstitutionsproducenter. Han mener for øvrigt, at alle film, hvor der er nogen, der ryger, skal censureres. Ikke kun nye film – alle film skal retoucheres for at kunne vises offentligt.Stanton Glantz er bl.a. gennem den amerikanske Hjerteforening storleverandør af færdigformulerede propagandanyheder til den danske Hjerteforening og Kræftens Bekæmpelse. De to organisationer er storleverandører af penge til Charlotta Pisingers forskningscenter. Møllen drejer.

Det skader mit hjerte at læse sådanne underlødige presseklip i et seriøst blad som djøfbladet. Det skader hjertet mere end nok så mange festcigaretter. Det opvejes dog delvis ved, at djøfbladet i samme nummer bringer en helt relevant artikel om nødvendigheden af at opbygge et værn mod angstpolitikken. Tak for det! Angst æder sjæle op!

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.