Et forbund af netværk

11.8.2010

af

DJØF arbejder på at blive Danmarks stærkeste netværk, blandt andet gennem designede netværk.

DJØF kalder sig ’Danmarks stærkeste netværk’, og intentionen er at få samtlige 71.000 medlemmer til at mødes på kryds og tværs – til debatmøder, rådgivning, efteruddannelse, mentorordning, etablerede og nye netværk – sådan som 14.000 medlemmer hvert år allerede gør. Organisationen er med til at samle deltagere, sætte rammer og få netværk i gang, men det er medlemmerne selv, der skal drive værket.

”I mine øjne er der to måder at gå til netværk på. Den ene er individuel med sig selv og sin egen karriere i centrum. Her tænker man i, hvad man kan bruge relationerne til, fx i forbindelse med jobsøgning. Her er netværkskompetencen, at man kan få noget ud af at deltage,” siger netværkschef i DJØF Lars Brittain og fortsætter:

”Den anden tilgang handler om at arbejde i, udbygge og få netværk til at fungere, så man selv og andre får noget ud af det – man skal både give og tage, før det virker.”

For netværkschefen handler det om at spørge sig selv, hvad man vil have ud af at deltage i et netværk. Og selvom det at gå til fx debatmøder for at hente inspiration, hvor man ofte sidder som tilhører, også kan have sin ret, bør det typisk være mere og andet end det. Opgaven for DJØF er derfor at medvirke til at etablere og designe værdiskabende netværk.

Djøferne skal selv på banen

”Vi kan samle og facilitere netværk, men det er medlemmerne, der selv skal skabe indholdet. De skal forpligte sig til selv at skabe aktiviteterne, når netværket er etableret. Det største potentiale ligger i de selvkørende netværk, som kræver kræfter og engagement, når deltagerne selv skal skabe indhold og værdi,” fortsætter Lars Brittain.

Der er i dag godt 50 netværk i DJØF. Disse netværk og etableringen af en egentlig netværksafdeling blev affødt af en undersøgelse blandt medlemmerne, der efterspurgte andet og mere end de klassiske fagforeningsydelser. De ville i øjenhøjde med organisationen og i kontakt med andre medlemmer.

”Medlemmerne vil gerne selv i spil, både i etableringen af klassiske netværksgrupper, debatarrangementer og andre aktiviteter. Det fællesskab og nye medejerskab, det er udtryk for, kan være med til at realisere visionen om at blive Danmarks stærkeste netværk. Og det viser sig stærkest i mentorordningen, hvor den erfarne stiller sig til rådighed for den mindre erfarne,” siger Lars Brittain.

DJØF-netværksmøderne lægges ofte i arbejdstiden, da udbyttet også har værdi for arbejdsgiverne og kan betragtes som efteruddannelse.

”Så det siger sig selv, at der ikke er tale om hyggeklubber. Der skal komme noget ud af det, både for den enkelte og virksomhederne, fastslår Lars Brittain.”

Find eller skab det netværk der passer dig

Der eksisterer flere end 50 netværk i DJØF-regi. Blandt de eksisterende netværk er bl.a. netværk for første gangsledere, HR-netværk, netværk for sekretariatsledere, lean-netværk, karrierenetværk og barselsnetværk. Få et overblik over udbuddet og mulighederne for at udvide det her:

To typer af designede netværk

Et designet netværk er en mindre gruppe, hvor deltagerne har vedtaget at arbejde ud fra et bestemt formål og indhold. Typisk består netværket af 8-18 deltagere. Designede netværk i DJØF opdeles i to typer: selvkørende netværk og klassiske netværk.

Selvkørende netværk

For dem, der gerne vil danne deres eget netværk om et emne. Det betyder, at man fordeler rollerne som mødeleder, vært, facilitator og oplægsholder blandt deltagerne. DJØF hjælper med etableringen og får netværket ud over rampen med en proceskonsulent under det første møde. Eksempler på selvkørende netværk er ngo- netværk, netværk for nyuddannede og Public Affairs-netværk.

Klassiske netværk

Henvender sig primært til ledere og specialister, der vil i dybden med deres faglighed. På de faciliterede netværk ledes alle møder af en erfaren proceskonsulent fra DJØF. Det sikrer, at netværkets formål opfyldes, og at deltagernes erfaringer og viden bringes i spil bedst muligt. Deltagerne tager dilemmaer på jobbet med sig ind i netværket og får sparring og inspiration til at komme videre. Der er brugerbetaling på deltagelse, typisk fra 1.500 til 3.000 kroner for fem møder a tre timer.

Brug netværksbørsen og netværksguiden

På netværksbørsen på hjemmesiden djoef.dk/netvaerk kan man søge og finde ligesindede, der vil være med i et selvkørende netværk om et emne, I er interesserede i. Man melder sig på børsen og bliver parret med djøfere med samme interesseområde.

Der er også udformet en guide til, hvordan man bedst bruger de mange netværksmuligheder, og hvad man skal gøre sig klart, når man træder ind i et netværk – den kan hentes på hjemmesiden djoef.dk/netvaerk.

Netværk i udlandet

For djøfere ansat eller bosat i Belgien, England, Frankrig eller USA findes netværkene DJØF Belgien, DJØF London, DJØF Paris og DJØF New York. Netværkene holder arrangementer med fokus på blandt andet faglige interesser og udvikling, aktuelle temaer og international karriere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Børne- og Undervisningsministeriet - Styrelsen for It og Læring
Job
Ankestyrelsen
Job
Finanstilsynet
Job
Frederiksberg Kommune, Rådhuset
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet