Drop rødvinen og få jobbet

24-08-2010
1 min.

Hold dig til mineralvand og sig nej tak til vinen, hvis du vil have jobbet.

En undersøgelse fra universiteterne i Michigan og Pennsylvania viser nemlig, at alkohol associeres med lavere intelligens, og dermed vurderes en vindrikkende kandidat ikke som en særlig attraktiv medarbejder, skriver e24.no.

I undersøgelsen blev 610 mellemledere bedt om at evaluere en videooptagelse af et jobinterview, der foregik mellem en chef og en potentiel kandidat over en bedre middag.Chefen bestilte enten cola eller rødvin til maden. Men selvom chefen lagde ud med selv at bestille et glas vin, og kandidaten derefter gjorde det samme, så blev han eller hun vurderet til at være mindre intelligent og mindre intellektuel. Og helt galt gik det, hvis chefen bestilte cola, og kandidaten derefter bestilte vin – for så blev kandidaten ikke levnet mange chancer for at blive den, der løb med jobbet.

Det skal understreges, at undersøgelsen er gennemført i USA!

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.