Den strukturerede netværker

10-08-2010
2 min.

For HR-chefen er faglig relevans væsentligst, når han udvælger sine netværk. Men det er de personlige relationer, der er afgørende for, om udbyttet bliver tilstrækkeligt.

41-årige Ole Bay er økonom og HR- og kommunikationsdirektør i TOP-TOY A/S, hvor han har omkring 30 medarbejdere under sig. For omkring et år siden trådte han ind i et af DJØFs klassiske netværk, HR-chefnetværket.

”Det dækker et behov for at kunne sparre med ligesindede i større organisationer med nogenlunde samme ansvarsområder som jeg selv. Det kan fx være tilpasning af sygefraværspolitik, håndteringen af multimedieskatten eller anden ny lovgivning og nye trends,” siger Ole Bay og fortsætter:

”Det er en god kombination af at kunne spørge andre om, hvad de gør ved et givent emne, om de har tip til at tackle en bestemt slags sager, og at der er nogle strukturerede diskussioner om udvalgte emner. Og derudover kan man jo altid spørge hinanden via mail.”

Det sidste møde i netværket handlede om brugen af nøgletal og key performance indicators.

”Vi fortalte hver især om, hvordan vi brugte redskaberne, og det var en styrke, at vi ikke var mere end en 10-12 stykker, så alle kunne nå at komme til orde i løbet af den formiddag, der var sat af,” siger Ole Bay.

Netværksgruppen planlægger cirka fire-fem møder frem i tiden med omkring halvanden måneds mellemrum. Indkaldelserne sker via mail, og ansvaret for at sørge for relevante indlæg går på tur.

Ole Bay deltager derudover i to netværk under arbejdsgiverforeningen Dansk Erhverv: et om HR og et andet om uddannelses- og kompetenceudvikling. Dertil kommer de elektroniske netværk af mere flagrende og social karakter som LinkedIn og Facebook.”Et velfungerende netværk kræver en personlig relation. Man skal kunne spørge til løsningsforslag, hvis man står med et problem, ligesom man også selv skal byde ind med noget. Emnerne eller de ting, man debatterer, er ikke nødvendigvis hemmelige, men skal man have noget konstruktivt ud af det, kræver det en vis fortrolighed, siger Ole Bay.”

For Ole Bays eget vedkommende er tidsforbruget for faglige netværk en halv arbejdsdag om måneden. Det er hans klare opfattelse, at hans ledelse ser positivt på deltagelsen i netværk. Og jo mere jobrelateret, jo bedre. Det er også udgangspunktet, når han sammen med sine medarbejdere skal vurdere, om de skal bruge arbejdstid på det ene eller andet netværk.

”I mine øjne er det en effektiv måde at vedligeholde sine kompetencer og pejle sig ind på, om man er på rette spor i en given sag eller sammenhæng,” slutter han.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.