Bestikkelse eller bare en gave

24-08-2010
1 min.

God adfærd for offentligt ansatte.

Nu må debatten om, hvilke former for invitationer til koncerter og andre kulturelle arrangementer på fribillet, som offentlige ledere kan sige ja til fra private virksomheder, stoppe. Justitsminister Lars Barfoed vil skrive nogle generelle retningslinier om det som supplement til den lille vejledning ’God adfærd for offentligt ansatte’ fra 2007. Den har kun et kort afsnit om fysiske gaver a la en æske chokolade til hjemmehjælperen fra en ældre borger eller en embedsmand, der tager imod en udenlandsk delegation, og får en gave.

Per Hansen, formand for DJØF Offentlige Chefer, bakker op om justitsministerens initiativ. Til Ritzaus Bureau siger han:

”Vi kan se, at det er et svært område at administrere i praksis. Der er tale om en balancegang. På den ene side skal offentlige chefer have rene hænder og bør ikke kunne mistænkes for bestikkelse eller for at tage usaglige hensyn. På den anden side er det vigtigt, at offentlige chefer er en del af samfundet ved at deltage i kulturelle arrangementer. De skal ikke sidde i et elfenbenstårn.”Justitsministeren har bedt DJØF om at være med til formuleringen.

”Vi vil arbejde for, at retningslinierne tager højde for dilemmaerne og kommer til at afspejle den hverdag, vi lever i,” siger Per Hansen på djoef.dk.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.