Unge djøfere trætte af meningsløse jobsøgningskurser

08-06-2010
1 min.

Tre ud af fire af de nyuddannede, ledige djøfere synes, at den aktivering, de meget hurtigt skal ud i for at beholde dagpengene, er værdiløs for deres jobsøgningsproces.

Det viser en rundringning, som DJØF har foretaget til 650 unge ledige medlemmer.

De oplever, at de skal deltage i ubrugelige kurser, hvor de fx sidder sammen med ufaglærte og skal lære at skrive en ansøgning, og at de bliver sendt ud i meningsløs aktivering.

”Vi havde for nylig en cand.merc., som blev anvist et løntilskudsjob på en skole, hvor hun skulle sørge for frugt og sandwich i skoleboden, vande planter og kopiere,” lyder et eksempel fra arbejdsmarkedspolitisk chef i DJØF, Lars Munck.

Nu har landets to største kommuner – København og Århus – bedt beskæftigelsesministeren om at blive fritaget fra reglerne om, at også helt nyuddannede akademikere allerede inden tre måneder efter eksamen skal ud i aktivering.Pengene kunne i stedet bruges langt bedre på dem, der er i fare for at blive langtidsledige end på de helt nyuddannede, der i forvejen selv er hyperaktive med at prøve at finde deres første job, fremfører AC og de to kommuner. Foreløbig er svaret nej til en dispensation.

70 procent af de nyuddannede djøfere finder selv et job inden et år efter eksamen.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.