Svenske djøfere har taget toppen af arbejdstiden

08-06-2010
1 min.

16 procent af de privatansatte svenske jurister og økonomer og 12 procent af deres offentligt ansatte kolleger arbejder mere end 46 timer om ugen. For ti år siden lå det noget højere: 26 og 21 procent.

Det skriver djøfbladets svenske søsterblad Jusektidningen.

Ifølge docent ved det svenske Stressforskningsinstituttet Göran Kecklund kan det skyldes, at de højtuddannede har taget ved lære af tidens debat om vigtigheden af balance i livet.Men det kan også skyldes, at det grænseløse arbejde netop udvisker grænserne mellem fritid og job. Vi mailer, læser rapporter og taler job i mobilen til og fra arbejdet og derhjemme – og arbejder meget mere i arbejdstidsmæssigt uregulerede projektarbejdsformer end før.

Og vi får regnet det hele med som arbejdstid, siger Göran Kecklund i Jusektidningen.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.