Overenskomstforeningens OK:11 krav:

22-06-2010
1 min.

Mere i løn og mere end løn.

’Vi skal finde balancen, hvor vi er tilpas ambitiøse uden at være urealistiske. Vi skal være kreative og gå efter mere i løn og mere end løn’. Det var OK-formand Lars Qvistgaards bundlinie, da han præsenterede Overenskomstforeningens kravspakke til OK:11 for Sektorforsamlingen.

Spinguiden til dén programerklæring er, at hvor rammen i 2008 blev historisk høj, vil den højst sandsynligt blive historisk ringe i 2011. Så godt nok er løn som altid et stort tema for djøferne – denne gang oveni købet med skyts fra Lønkommissionens tal, der viser, at en typisk menig djøfer får 30 procent mere i løn ved at skifte til det private. Men da regeringen har varslet nulvækst, gælder det om også at have nogle gedig-ne krav med, som ikke koster så meget, men som alligevel har stor værdi for medlemmerne.

Så pakken indeholder en lang række krav sammenfattet under overskrifterne ’et attraktivt arbejdsliv’ og ’tryghed – ja, tak’. Det er krav indenfor arbejdsmiljø, fleksibilitet i hverdagen og kompetenceudvikling.Sektorforsamlingen skal godkende kravspakken. Det gjorde man med klapsalver og ros til bestyrelsen for den kreative tilgang til sagen.

Et enkelt krav måtte dog rulles tilbage igen. Bestyrelsen vil gerne have afskaffet de såkaldte udmøntningsgarantier for lokalløn i kommunerne, for så kan midlerne flyde mere frit mellem grupperne, og det er en fordel for djøferne. Men det krav stemte de kommunale djøfere ned. De vil i disse tider hellere stå med én sikker fugl i hånden end ti på taget.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.