Nyt job - Hanne Pilegaard

08-06-2010
2 min.

Fra Amnesty til Red Barnet.

Hanne Pilegaard, 48, cand.jur., har fået nyt job som sektionsleder i Red Barnet/Save the Children Denmark. Hun kommer fra et lederjob i Amnesty International.

Hvorfor søgte du nyt job?

”Jeg er så at sige arbejdsmæssigt født og opvokset i Amnesty. Jeg kom ind kort efter studiet og har nu været der i næsten 20 år, de sidste syv år som leder. Jeg havde nået det, jeg kunne i Amnesty, og jeg syntes, at det var nu, jeg skulle skifte.”

Hvorfor Red Barnet?

”Jeg kiggede efter job i en organisation, hvor jeg kunne bruge alle de erfaringer, jeg har fået i Amnesty, men som samtidig gav nye udfordringer. Altså noget, der lignede og alligevel ikke. Red Barnet arbejder også med rettigheder, men på en anden måde end Amnesty.”

Hvordan fik du jobbet?

”Jeg søgte på et stillingsopslag, kom til samtale og personlighedstest.”

Hvad bliver dine opgaver?

”Jeg skal være sektionsleder i international afdeling med særligt ansvar for temaudvikling og fortalervirksomhed. Temaudvikling betyder kort fortalt, at jeg har det overordnede ansvar for at udvikle og gennemføre Red Barnets programmer ude i verden. Som fortaler skal jeg være med til at fremme den faglige og politiske profil over for fx donorer og politikere – og internt i Save the Children International.”

Kan du give et konkret eksempel?

”Red Barnet i Danmark har altid haft stor fokus på børns skolegang. Nu skal perspektivet udvides til unge, så de ikke bliver sluppet efter grundskolen, men kommer videre i ungdomsuddannelser.”

Hvor mange bliver du leder for?

”Der er 100 ansatte i Red Barnet. Jeg bliver leder for ti medarbejdere her i København og for to, der er udsendt til Red Barnet-projekter i Bangladesh og Kenya. Det sidste har jeg ikke prøvet før, så det bliver spændende.”

Hvad glæder du dig mest til?

”At jeg springer direkte ind i en lederstilling. I Amnesty voksede jeg jo så at sige op og ind i en lederstilling. Og så glæder jeg mig meget til at skulle være med til at udvikle Save the Children på internationalt plan. Og ikke mindst til at jeg skal arbejde med vores indsatser for børn i lande som Bangladesh, Etiopien og Uganda. Mine egne børn er 15 og 19 nu, så det er meget lettere for mig at rejse ud end før.”

Hvad skal du helt konkret i gang med?

”Save the Children er på verdensplan i gang med at ændre struktur fra en koalition til én samlet, global organisation. Amnesty har været gennem en lignende øvelse, og de erfaringer glæder jeg mig til at bruge.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.