Nyt job - Flemming Bøgh-Sørensen

22-06-2010
2 min.

Hobby førte til job som generalsekretær.

Flemming Bøgh-Sørensen, 52 år, bachelor fra politstudiet og HD i informatik og økonomistyring, har de seneste 18 år været ansat i Telestyrelsen – senere IT- og Telestyrelsen. Siden 1. april i år generalsekretær for Danmarks Bridgeforbund.

Hvordan fik du jobbet som generalsekretær?

”Jeg blev kontaktet af en fra hovedbestyrelsen. Jeg har selv været med i Danmarks Bridgeforbund i 25 år på mange organisatoriske planer. Jeg har blandt andet været næstformand for forbundet. Jobbet havde faktisk været slået op, men det lykkedes ikke at finde en egnet kandidat, og så blev jeg altså kontaktet. Jeg gav det en seriøs overvejelse, og ja, så fik jeg jobbet.”

Det er et helt andet job, end det du kommer fra. Hvordan har du det med den udfordring?

”Jeg er på ingen måde nervøs. Jeg er vant til at skulle agere i et politisk miljø, jeg har stor administrativ erfaring, og så kender jeg organisationen rigtig godt. Jeg har stor selvtillid, hvad det angår, og jeg er sikker på, at jeg nok skal løse opgaven. Jeg er klar til udfordringen. Og så er timingen helt i top. Jeg er 52 år og har været på den samme arbejdsplads i 18 år. Selvom jeg har prøvet meget forskelligt, så skulle det være nu, hvis jeg ikke skulle pensioneres fra IT- og Telestyrelsen.”

Hvad siger du til udfordringen med lederrollen?

”Jeg har tidligere været mellemleder, og det har ikke afskrækket mig. Tværtimod.”

Hvordan vil du gribe lederrollen an?

”Det er vigtigt for mig, at medarbejderne får lov til at bidrage med det, de kan, uden at lederen hele tiden skal ændre og godkende. Der, hvor jeg kommer fra, er frihedsgraderne på sagsbehandlerniveau begrænsede, og det kan være meget tungt og langsommeligt, fordi stort set alt skal godkendes på flere chefniveauer. Nogle gange kan du nærmest ikke selv genkende dit oprindelige stykke arbejde, fordi det har været igennem så mange hænder. Det kan være meget frustrerende, og det er en fælde, jeg nødigt vil falde i selv. Og nu har jeg jo netop chancen for at gøre det anderledes.”

Hvad betyder det, at du nu beskæftiger dig med din hobby?

”Det er nemt at identificere sig med målsætningen, når man selv er bridgespiller, så gejsten er helt anderledes. Det kan også mærkes i hele sekretariatet, hvor alle selv spiller bridge, og derfor er entusiasmen i top, når det gælder om at gøre et godt og stort stykke arbejde.”

Hvad har overrasket dig mest i jobbet?

”Jeg har været forberedt på det, der ventede mig, fordi jeg kendte organisationen i forvejen, men jeg må nok erkende, at jeg har nogle lange arbejdsuger. Jeg tæller slet ikke timer, men jeg håber, det normaliserer sig på den anden side af sommerferien. Forbundet havde været uden generalsekretær i fem måneder, før jeg kom, så der har været nok at tage fat på.”

Får du tid til at spille bridge?

”Ja, det tager jeg mig da tid til. Jeg spiller fast i klub en aften om ugen, og så bliver det også til nogle turneringer i weekenderne indimellem.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.