Flere djøfere klarer krisen på deltid

22-06-2010
2 min.

Flere djøfere klarer sig på supplerende dagpenge. I krisetider tager folk de deltidsjob, som byder sig. Og det kan være en rigtig god vej til en fuldtidsstilling, lyder vurderingen fra a-kasserne AAK og CA.

Stadig flere djøfere oplever, at det er vanskeligt at få en fuldtidsstilling under krisen. Som nødløsning vælger de derfor et deltidsjob med supplerende dagpenge.

Fra januar til oktober 2008 var 417 personer i a-kassen CA på supplerende dagpenge, mens det tilsvarende tal i 2009 var steget til 789. Også a-kassen AAK har oplevet en – dog mindre – vækst i antallet af personer på supplerende dagpenge. Det viser statistik fra Arbejdsmarkedsstyrelsen.

En af de personer, som har takket ja til et deltidsjob, er Claus Krogh Larsen. Tidligere var han økonomidirektør i distributionsselskabet for Nyhedsavisen, men efter aviskrakket blev han konsulent på socialområdet i Københavns Kommune på nedsat tid.

”Jeg kan ikke stå at vælge og vrage mellem job for øjeblikket. Det må jeg erkende. Jeg sagde ja til de timer, som de tilbød, for at komme ind ad døren,” siger han.

Arbejdsløshed rammer lederne

Henning Jørgensen, professor på Aalborg Universitet med speciale i arbejdsmarkedet, forklarer, at krisen rammer faggrupper i forskellige tempi. Nu står djøferne for skud.

”Da krisen skyllede ind, ramte den i første omgang den private sektor og unge lavtuddannede mænd i provinsen. Næste bølge var, da det offentlige fik formindsket skatteindtægterne og skulle spare og have ansættelsesstop. Sjælland mærker bølgeskvulpet i år, og det har også effekt på ledelseslaget og djøferne,” konstaterer Henning Jørgensen.

På hele arbejdsmarkedet er der kommet 34 procent flere personer på supplerende dagpenge fra 2008 til 2009, men kigger man på ledere og økonomer i a-kassen CA, er tallet steget med hele 89 procent. En af forklaringerne er, at arbejdsløse djøfere gør meget for hurtigt at komme i arbejde.

”Der er så meget prestige forbundet med at have arbejde i vores fag, så hellere have et deltidsjob end slet ikke noget job. Man skal være der, hvor det sker. Det gælder bare om at få foden indenfor og skrive noget på cv’et,” fortæller Lars Christensen, der er forsikringschef i CA.

Få foden indenfor

Lars Christensen oplever, at økonomer blandt andet underviser, arbejder med salg og marketing og kaster sig over deltidstjanser ved vikarbureauer. Under krisen er der også kommet større søgning mod den offentlige sektor. Langt de fleste har fået et fuldtidsjob, når retten til supplerende dagpenge ophører.En af dem er Claus Krogh Larsen, der tiltrådte som chefkonsulent i Socialforvaltningen på
Københavns Kommune den 1. juni. Han blev opmærksom på stillingen på kommunens intranet.

”Den profil, de søgte, mindede meget om det, jeg i forvejen lavede på deltid, så det var oplagt at søge,” siger han.

Claus Krogh Larsen er i dag glad for, at han sagde ja til deltidsjobbet, fordi det gav ham viden om procedurer og arbejdsgange i kommunen. Tidligere har han udelukkende arbejdet i den private sektor, men deltidsjobbet blev indgangen til en fast stilling i det offentlige. 

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.