Danmarks hurtigste djøfer

22-06-2010
3 min.

Advokaten Mikkel Kleis vandt Copenhagen Marathon den 23. maj. Og hans nye arbejdsgiver ser store fordele i hans løbetalent og har bedt Mikkel Kleis om at være primus motor for en løbeklub for erhvervsledere.

Det er fem dage siden, den 29-årige advokat Mikkel Kleis vandt Copenhagen Marathon 2010 i tiden 2:22:29, og han har lige været ude på den første kortere løbetur. De 42.195 kilometer sidder stadig i kroppen – selv i en garvet løber som ham. Men i gang skal han, for forude venter Berlin Marathon, hvor han blev bedste dansker sidste år, og hvor han i år har en ambition om at slå sin egen rekord og løbe på under 2 timer og 20 minutter.

For ud over at være far til en knap toårig dreng, nybagt husejer og advokat er Mikkel Kleis eliteløber. I tiden op til maratonløbet løb han 120-140 kilometer om ugen. Men når der ikke er et maraton om hjørnet, og han måske giver den en ekstra skalle på arbejdet, så nøjes han med 70-80 kilometer om ugen. Han er også tidligere danmarksmester på 1.500 meter.

Løbet har lært ham at strukturere, fokusere og peake på det rigtige tidspunkt. Alt sammen noget han med stor fordel bruger i sit job.

”Jeg er vant til at gå metodisk og målrettet til en opgave. Og jeg er vant til at performe under pres, så jeg kan vende nervøsiteten til fuldkommen koncentration,” siger Mikkel Kleis.

Løb i embeds medfør

Og ud over de nævnte fordele har hans nye chef hos Chas. Hude Advokater i Århus også set, at Mikkel Kleis’ løbetalent kan bruges i embeds medfør. Chas. Hude Advokater har planer om at starte en løbeklub for erhvervsledere i Århus med danmarksmesteren i maraton som træner og trækplaster. Mikkel Kleis var straks med på ideen, for så kan han nemlig få lov at bruge lidt arbejdstid på sin hobby, han kan hjælpe andre til fremgang, og han kan netværke samtidig.

”Løb er kommet til at fylde meget hos mange, og vi vil gerne slå to fluer med et smæk – motion og netværk på en gang,” siger Mikkel Kleis.

Planen er, at alle erhvervslederne får skræddersyet et løbeprogram af Mikkel Kleis. Og de skal nok ikke regne med at klare de lange forretningssamtaler undervejs, for det, der virkelig batter noget, er intervaltræning, siger Mikkel Kleis:

”Men vi starter med at lunte, så der kan de hyggesnakke – også om arbejde, hvis de vil – og vi slutter også med at jogge lidt af, og så kan der snakkes igen.”

Forståelse på hjemmefronten

Mikkel Kleis’ kæreste er selv eliteløber, og hun vandt Copenhagen Marathon i 2006. Og det er da klart, at det er en fordel at have en kæreste, der forstår ens behov for mange kilometer i løbeskoene, siger han. At hun samtidig er læge og ph.d.-studerende gør også det hele lidt nemmere, fordi hun selv kan planlægge sin tid og dermed også for det meste hente sønnen om eftermiddagen.Mikkel Kleis siger, at han måske ikke ser så meget fjernsyn, men ellers får han fint enderne til at mødes. Løbeturene har han brugt som transportform til og fra arbejde, og det har han tænkt sig at forsætte med hos Chas. Hude Advokater, selvom det betyder, at han nok bliver nødt til at snuppe en omvej, da kontoret ligger to kilomenter fra familiens nye hus. Og han vil varmt anbefale andre at bruge løbeskoene som transportmiddel.

”Det er meget sværere at tage sig sammen til en løbetur, når man er kommet hjem,” siger Mikkel Kleis, som selv har en række nystrøgne skjorter og et jakkesæt hængende på kontoret.

Men hverken løbeturene eller arbejdet skal fylde for meget.

”Jeg er meget bevidst om, at jeg ikke vil arbejde alt for meget. Jeg har også en kæreste og en søn, som jeg gerne vil være sammen med. Og hvis det bliver et problem, så har min søn til enhver tid første prioritet. Og jeg har det da også helt afslappet med, at jeg i perioder ikke kan løbe på samme niveau, men lige nu går det fint, og jeg gider ikke bruge for meget negativ energi på at tænke over, hvad der kan lade sig gøre i fremtiden,” siger Mikkel Kleis.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.