Personalestyrelsen aktive for flere kvindelige ledere

11-05-2010
1 min.

Læserbrev fra Lisbeth Lollike, direktør for Personalestyrelsen.

I DJØF-bladet nr. 7 2010 kommenterede Overenskomstforeningens formand Lars Qvistgaard Personalestyrelsens nyhed fra 8. marts om kvinder på ledende poster i staten under overskriften ”Personalestyrelsens halve sandhed om kvindelige chefer i staten”.

Som det fremgår af Lars Qvistgaards kommentar, er der sket en markant stigning i andelen af kvindelige dommere, der også slår igennem i den samlede statistik. Lad mig slå fast, at jeg bestemt ikke anser det som et problem, at der er sket en stigning i andelen af kvindelige dommere, som er med til at øge det samlede antal kvindelige chefer.

Lars Qvistgaard mener, at dommere burde udtages af chefstatistikken og betegner samtidig Personalestyrelsens statistik som ”en halv sandhed”.

Jeg kan ikke se noget forkert i, at dommere, der jo er i lønramme 38 eller højere, indgår i en statistik over chefer – ligesom dommerne da også indgår i DJØF’s egen chefforening ”Offentlige chefer”.

Og når Lars Qvistgaard antyder, at Personalestyrelsen med en nyhed fra vores hjemmeside tilsigter at ”læne sig tilbage”, vil jeg tillade mig at oplyse, at vi i de senere år har gjort en aktiv indsats på området. Vi har bl.a. drevet mentorordninger for kvindelige ledere og været medudviklere af Charter for Kvinder i Ledelse. Herudover har vi – bl.a. i samarbejde med DJØF – udviklet fleksible lederuddannelser, der bedre kan forenes med et privatliv, hvilket ikke mindst kvinder prioriterer.Endelig er vi netop nu i gang med at udrulle en ny førlederuddannelse ”Talent for ledelse”, hvor omtrent halvdelen af deltagerne er kvinder.

Vi håber, at disse tiltag vil motivere flere kvinder til at søge ledelsesvejen. Det er der bestemt brug for i en situation, hvor op mod 40 pct. af statens ledere forventes at gå på pension frem mod 2020. I det tomrum, de efterlader, har vi brug for de bedste ledelsestalenter – kvinder som mænd.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.