Nyt job - Troels Yde Toftdahl

11-05-2010
2 min.

Landbrugets svar på vindmølleeventyret - bioenergi.

Troels Yde Toftdahl, 27, nyuddannet cand.scient.pol. og master i Politics and Government in the EU fra London School of Economics, har fået job som erhvervspolitisk konsulent i landbrugets interesseorganisation Landbrug & Fødevarer med bioenergi som særligt arbejdsområde.

Hvordan fik du jobbet?

”Jeg så stillingsopslaget på djoef.dk, mens jeg sad og skrev speciale. Det var jo en god overspringshandling.”

Hvorfor søgte du lige det job?

”EU og særligt landbrugs- og energipolitik har været den røde tråd i mit studium. Jeg har skrevet speciale om EUs Ruslandspolitik, hvor energipolitikken jo er helt central. Og så vil jeg gerne arbejde med politisk interessevaretagelse.”

Har du haft studiejob?

”Ja. Jeg har været halvandet år i Udenrigsministeriet. Og så har jeg været et halvt år i praktik på Danmarks Ambassade i Berlin, hvorefter jeg arbejdede som projektmedarbejder i handelsafdelingen i næsten et år.”

Hvis nu man ikke ved det: Hvad er bioenergi?

”Det er energi produceret af biomasse som halm, træ, bionedbrydeligt affald eller fx husdyrgødning. I fx USA er man ret langt fremme med at køre på bioethanol i transporten – der skal Danmark se at komme i gang.”

Hvad laver en erhvervspolitisk konsulent i bioenergi?

”Jeg skal sammen med kontorets eksperter i de forskellige former for bioenergi fremme de politiske rammebetingelser for at anvende bioenergi. Jeg skal med andre ord bidrage til at skabe rammer for, at landbruget kan fungere som energileverandør.”

Så du skal skaffe nogle tilskud?

”Det handler ikke kun om tilskud. Det handler om at få sat nye politiske initiativer i gang på området. Men fossil energi er jo ekstremt billigt, så udfordringen er at gøre den miljøvenlige bioenergi økonomisk konkurrencedygtig. Og her skal der nogle støtteordninger til, indtil det kan stå selv.”

Og det langsigtede perspektiv?

”Der er et kæmpepotentiale i denne form for vedvarende energi. Der kan skabes rigtig mange nye job herhjemme, hvis vi kan få opbygget en industri. Så har vi et nyt vindmølleeventyr.”

Hvordan er arbejdskulturen på Axelborg?

”Folk har en fantastisk stærk faglighed, og der lægges vægt på, at man er professionel og har argumentationen i orden. Og så går det hurtigt. Men det får ikke lov til at gå ud over den gode stemning på gangen.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.