Nyt job - Alexander Asmussen

27-04-2010
2 min.

Efter knap 100 ansøgninger – en lykkelig mand i job.

Alexander Asmussen, 28 år, cand.merc.MCM (Marketing Communications Management). Kandidat fra august 2009. Tre måneder på reklamebureau, nu ansat som brand researcher hos den globale analysevirksomhed Milward Brown i Danmark.

Hvornår gik du i gang med at søge job?

”Min specialemakker og jeg skrev speciale på rekordtid, fordi han skulle være far, så jeg havde lige brug for et pusterum bagefter. Men efter tre uger i USA gik jeg i gang - det var noget af et antiklimaks. Jeg sendte 60 ansøgninger og kom ikke til en eneste samtale. Det var meget frustrerende, og jeg blev desperat.”

Hvad gjorde du så?

”Jeg gik i gang med de uopfordrede ansøgninger. Min søster, der på daværende tidspunkt søgte praktikstillinger, havde en liste over reklamebureauer, som jeg så sendte målrettede ansøgninger til. Jeg skrev, at jeg via min søster – der enten havde været til samtale eller i kontakt med dem – havde fået et rigtig godt indtryk af deres virksomhed. Og det var noget af et wake up call. Bare det at have en form for indgangsvinkel, betyder meget. I løbet af nogle få dage blev jeg kaldt til tre samtaler. De to bureauer havde ikke noget til mig lige nu og her, men det tredje sted meldte tilbage, at de gerne ville afprøve mig.”

Hvad betød det?

At jeg indgik en aftale om en tre måneders prøveperiode til en meget meget lav løn, der så skulle genforhandles senere.”

Du blev der kun tre måneder – hvad skete der?

Jeg sagde op. Og det havde jeg det faktisk moralsk dårligt med, fordi mange af mine tidligere medstuderende samtidig havde meget svært ved at finde et job. Men mine forventninger til jobbet og deres forventninger til mig blev ikke indfriet.”

Men var det ikke risikabelt – du havde jo haft meget svært ved at få job?

Jeg gik straks i gang med at søge job igen og sendte 29 ansøgninger i løbet af en uge. Det viste sig, at tre måneders erhvervserfaring på et CV gør en stor forskel, og jeg blev kaldt til tre samtaler. Men faktisk var det igen en uopfordret ansøgning - denne gang til Milward Brown - der gav mig et job. En veninde arbejder der, og hun fortalte chefen om mig og spurgte, om jeg måtte sende mit CV. Og det viste sig, at de var på vej til at slå en seniorstilling op, men efter en samtale vendte min chef tilbage og sagde, at de godt kunne skære stillingen til, så den passede til mig. Det gjorde mig stolt.”

Hvad skal du lave?

Jeg har fjerde dag på jobbet i dag, og her er et utroligt godt miljø, stor fleksibilitet og alle passer på hinanden. Første dag fik jeg en mail med tilbud om at komme på kursus i, hvordan man passer på ikke at blive ramt af stress. Og så kommer jeg til at sidde med to kunder – Coca Cola og Arla, hvor fokus bliver tracking, altså finde ud af, hvordan brandet løbende har det, og samtidig skal jeg måle, hvordan reklamekampagnerne virker – begge dele meget i tråd med det, jeg har studeret. Jeg er rigtig rigtig glad – ja, du kan godt bruge ordet lykkelig.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.