Mange djøfere får ikke holdt deres ferie

13-04-2010
1 min.

Op mod halvdelen af de yngre djøfere får ikke afholdt alt deres ferie, viser en ny undersøgelse fra DJØF. Hvis det skyldes arbejdskulturen og et for stort pres, er det et problem, siger chefkonsulent fra DJØF.

Næsten halvdelen af de yngre djøfere skubber en feriepukkel foran sig. Det viser en undersøgelse blandt 1.361 djøfere under 40, som DJØF har gennemført i samarbejde med Berlingske Nyhedsmagasin og Ingeniørforeningen I Danmark.

Det kommer dog ikke bag på Bodil Gavnholt, karriererådgiver i DJØF, at mange yngre djøfere ikke får holdt deres ferie.

”Vi ved, at djøferne brænder for deres job, og mange har lyst til at give jobbet og karrieren en skalle, og for dem er det formentlig og forhåbentlig et bevidst valg, at de ikke får holdt deres ferie,” siger hun.

Bodil Gavnholt oplever da heller ikke, at DJØF får mange medlemshenvendelser fra djøfere, der beklager sig over, at de ikke har mulighed for at holde sin ferie.

”Men det man brænder for, kan også være det, man brænder ud af, så man skal selvfølgelig sørge for at holde pauser, så batterierne kan blive opladet,” siger Bodil Gavnholt.Undersøgelsen viser ikke, om det er et par enkelte feriedage eller om det er flere uger, djøferne skubber foran sig.

”Og det er da klart, at hvis der er tale om store pukler, og hvis det ikke sker af egen fri vilje, så er det et problem. Er det noget, der ligger i arbejdskulturen og noget, djøferne føler sig pressede til, skal advarselslamperne virkelig blinke, for så kan de være på vej ind i noget massivt stress,” siger Bodil Gavnholt.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.