Mange Cowi-ansatte ønsker firedagsuge

13-04-2010
1 min.

Fire ud af ti højtuddannede medarbejdere i Cowi vil gerne koncentrere deres arbejdsuge på fire lange dage.

Det viser en spørgeskemaundersøgelse blandt 200 medarbejdere, som cand.scient. i samfundsgeografi Lene Baltzarsen har gennemført i forbindelse med sit speciale på Københavns Universitet, skriver Ingeniøren.

Lene Baltzarsen peger selv på, at firedages arbejdsuger ville betyde, at man undgår at begynde dagen i en bilkø, og samfundet kunne spare dyre investeringer i vejnettet.

Hendes undersøgelse viser også, at interessen for hjemmearbejdsdage er stor blandt Cowis medarbejdere.Hos Cowi er de overraskede over, at så mange har ønsket en firedagsuge. Og de kan ikke garantere, at ønsket bliver efterkommet, siger Michael Knørr Skov, afdelingschef for en af de afdelinger, der har medvirket i undersøgelsen.

”Alle kan i princippet arbejde længere fire dage om ugen og flekse den femte. Men hvis alle valgte at arbejde fire dage i stedet for fem, kunne det selvfølgelig godt give os udfordringer i forhold til vores marked, fordi vores kunder er på arbejde fem dage om ugen, og kontakten til dem er uhyre vigtig,” siger Michael Knørr Skov til Ingeniøren.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.