Fra fyret til selvstændig

13-04-2010
2 min.

En fyring fik cand.merc. Christian Poulsen til at springe ud som selvstændig. Sammen med en partner driver han på syvende år konsulentfirmaet Synergi fra villaen i Birkerød.

”Vi var lige flyttet i hus i Birkerød, og vi havde fået en søn og tjuhej, hvor det gik. Så blev jeg fyret på grund af en fusion. Jeg spurgte derfor min kone, om jeg ikke skulle starte som selvstændig managementkonsulent. Jeg arbejdede med management inden fyringen. Hun var skeptisk, så jeg måtte love hende, at jeg det første år som selvstændig ville tjene halv indtægt, året efter fuld indtægt og året efter igen 150 procent. Det lykkedes,” fortæller Christian Poulsen og afslører, at han måske ikke var så skråsikker, som han gav sig ud for.

I begyndelsen af karrieren som selvstændig koncentrerede Christian Poulsen sig om lederudvikling.

”Min mor var sekretær og det gav mig brændstof til at udvikle ledere. Jeg kunne mærke, hvor meget det betød for vores familie, hvordan hendes chef virkede i forhold til hende. Hvis jeg kunne gå ind og få ti ledere til at blive bedre ledere, havde det indflydelse på måske 100 familier og deres hverdag. Det ville gøre en helt konkret forskel helt nede på børneniveau - ret bredt i samfundet,” fortæller Christian Poulsen.

Cand.merc. Flemming Wiberg kom efter et par år ind som ligestillet partner i firmaet, og Synergi udviklede sig til også at hjælpe hele afdelinger med for eksempel problemer med samarbejde, stress og manglende fælles fokus.

En typisk arbejdsdag

”Nogle dage er jeg ude og holde seminar hele dagen. Der er også dage, hvor jeg coacher ledere og går til salgsmøder og så udarbejder koncepter, laver regnskab og skriver fakturaer om aftenen – det er ikke altid konen bifalder aktivitetsniveauet. For nylig lavede vi også en mentaltrænings-cd til erhvervslivet,” fortæller Christian Poulsen.Et samarbejde mellem ham og en virksomhed begynder for eksempel med, at virksomheden kontakter Synergi på grund af samarbejdsvanskeligheder i en afdeling.

”Så taler jeg med lederne og undersøger, hvad problemet er, både på det bevidste og på det ubevidste plan. Typisk går jeg bagefter ud og taler med de implicerede og tester mine hypoteser så bredt som muligt.”

Efter opklaringsfasen sammensætter Christian Poulsen et forløb for afdelingen. Han indrømmer, at han til tider møder en del skepsis hos virksomhedernes medarbejdere, da han i konsulentrollen let kan opfattes som ledelsens lakaj. Dog oplever han, at skepsissen forsvinder, når forløbene med personlig udvikling, mentaltræning og ”on the job training” tager fart.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.