40 procent af yngre djøfere har mærket krisen

27-04-2010
1 min.

Hele 40 procent af djøfere og ingeniører under 40 år har mærket krisen i form af, at de har oplevet fyringsrunder på deres arbejdsplads det seneste halve år. 63 procent af dem har oplevet besparelser.

Som konsekvens frygter næsten hver 10. selv at miste jobbet, og 55 procent mener, at det er blevet sværere at finde et nyt og bedre job.

Men de ser til gengæld lys forude: 44 procent mener, at deres virksomhed nu er på vej op igen efter krisen, mens kun 15 procent mener, at deres virksomhed lige nu er på bunden af konjunkturerne.

Det viser en ny undersøgelse med svar fra 2.300 djøfere og ingeniører, som er gennemført af Berlingske Nyhedsmagasin i samarbejde med DJØF og IDA, Ingeniørforeningen i Danmark.

Flertallet i undersøgelsen mener ifølge Berlingske Nyhedsmagasin, at den mest oplagte vej ud af krisen er en generel konjunkturforbedring.Herudover mener fire ud af fem, at virksomhederne skal satse på at tiltrække, udvikle og fastholde dygtige medarbejdere for at skabe et forandringsvilligt mindset i virksomhederne, så de bliver bedre i stand til at klare tidens udfordringer.

De 2.300 djøfere og ingeniører under 40, der har deltaget i undersøgelsen, omfatter både privat og offentligt ansatte samt ledere og ikke-ledere.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.