Privat jobmarked: Forsigtig optimisme

23-03-2010
2 min.

Det kan godt være, at de økonomiske nøgletal tilsiger, at vi har lagt de værste aspekter af den økonomiske krise bag os. Men det skal ikke foranledige os til at tro, at det private jobmarked for djøfere nu også er sundt og godt.

”Selvfølgelig er der stadig jobåbninger i den private sektor. Men det er ikke fordi, at der er kommet særligt mange flere af dem i den senere tid. Set med DJØF-briller så vokser den private sektor slet ikke i øjeblikket,” siger arbejdsmarkedspolitisk chef i DJØF, Lars Munck.

Administrerende direktør i rekrutterings- og vikarbureauet Adecco, Torben Sneve, giver en tilsvarende afdæmpet vurdering. 

”Det frie fald er stoppet. Og vi ser forsigtig antydning til, at jobmarkedet bevæger sig i den rigtige retning for djøferne. Men jeg vil absolut ikke sige, at jobmarkedet er godt,” siger Torben Sneve.

Når det private jobmarked endnu ikke er bedre, så skyldes det blandt andet, at administrative medarbejdere ofte er de sidste til at blive genansat ovenpå en krise.

I første omgang har virksomhederne fokus på at få produktionsapparatet op i omdrejninger igen. Først langt senere kommer der en efterspørgsel på administrative medarbejdere.

Adeccos direktør, Torben Sneve, mener derfor også, at vi skal helt frem til andet halvår af 2011 før, at jobmarkedet igen kan karakteriseres som normalt. Indtil da vil jobåbningerne i den private sektor stadig være få.

Lars Munck mener ikke, at det er muligt at give et ædrueligt bud på, hvornår antallet af jobåbninger er tilbage på niveau med de gode dage i 2007. Men det ligger næppe lige om hjørnet, da beskæftigelsen fortsat rasler ned.

Bare gør et eller andet

Så hvad gør en arbejdsløs djøfer?

Torben Sneve mener, at det handler om at holde sig i gang.”Du må tage andre typer af job, mens du venter på, at krisen går over. Det er sådan set ligegyldigt, hvad det er. Det vigtigste er, at du holder dig i gang. Sætter du dig blot til at vente derhjemme, kan du komme til at vente meget længe,” siger Torben Sneve.

Han tilføjer, at forestillingen om, det skulle være skadeligt at tage et arbejde, som du er overkvalificeret til, er det rene nonsens. 

”Det vil der være fuld forståelse for fra arbejdsgivernes side,” siger han og tilføjer.

”Jeg har rigtig mange års erfaring i den her branche. Og aldrig, aldrig har jeg mødt en, der har kigget skævt til en ansøger, der har holdt sig aktiv med andet arbejde.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.