Sektorforsamlingsmøde i Djøfs Overenskomstforening

14-12-2010
1 min.

Kampafstemning om en ny og mere effektiv politisk struktur.

I det forløbne år har Djøf haft hele 285 sager om afskedigelser af medlemmer af Overenskomstforeningen.

”Krisen har sat sine tydelige spor på vores arbejdspladser,” fastslog formand Lars Qvistgaard på Sektorforsamlingsmødet den 18. november.

Han var til gengæld stolt over, at adskillige medlemmer med debatindlæg i medierne og på facebook har blandet sig i debatten om kolde og varme hænder i kommunerne.

”Tonen i offentligheden får jo ellers folk til at tro, at vi djøfere udgør halvdelen af de ansatte. Vi udgør 1,2 procent.”

Krisen og ’underskuddet’ på reguleringsordningen gør, at foreningens slogan til forårets ok-runde om ’Mere i løn og mere end løn’ får tryk på det sidste. Altså de krav, som ikke koster noget: Tryghed og løsning på de arbejdsmiljøproblemer, der findes på djøfernes arbejdspladser.

Og så var der JØP. Lars Qvistgaard opfordrede kraftigt til aktiv deltagelse i den politiske proces i pensionskassen.”Vi har en generationskonflikt i afdeling 1. Næste års generalforsamling bliver meget afgørende.”

Efter to års udvalgsarbejde er principperne for en ny politisk struktur nu godkendt: Sektorsamlingen erstattes af et repræsentantskab på 70 plus 35 suppleanter. Alle medlemmer får samtidig ret til at deltage i møderne med taleret – og rejserefusion.

Tallet 70 udløste dog en kampafstemning. Bestyrelsen og et flertal på 81 mente, at det er en størrelse, der både tager hensyn til effektivitet og demokrati. Et mindretal på 25 mente, at 70 var for lidt til at sikre repræsentativiteten i foreningen.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.