Repræsentantskabsmøde

14-12-2010
1 min.

Djøf Offentlige Chefers repræsentantskabsmøde.

Det er tider, hvor der er brug for Djøf som en stærk partner for os, fastslog Per Hansen, formand for Djøf Offentlige Chefer, på foreningens repræsentantskabsmøde.

”Den økonomiske krise stiller ekstra høje krav til god offentlig ledelse. Politikere, borgere og presse ændrer ikke forventninger på grund af krisen.”

Samtidig trækkes embedsværket i stigende omfang ind i politiske slagsmål og bruges som skjold. Det ses både i mediernes jagt på en minister og i ministres eller borgmestres jagt på en embedsmand, der kan tage skraldet for dem, sagde Per Hansen

”Kalkunjagten på embedsmænd er steget i beretningsåret. Vi har igen oplevet en række særdeles ubehagelige sager.”

”Men det politiske ansvar skal forblive et politisk ansvar. Ikke af hensyn til os. Men af hensyn til det demokratiske, politiske system.”

Det skrev Per Hansen – helt ekstraordinært – tidligere i år i et brev til statsministeren, som kvitterede positivt tilbage.

”Vi ønsker at forsvare det neutrale embedsværk,” understregede Per Hansen.OK:11 risikerer at ende med noget, der ligner en nul-løsning.

”Vi kommer til at stå på mål for de lønninger, vi har i dag. Presset kommer desværre ikke kun fra vores arbejdsgivere, men også fra spillere fra vores eget hold, hvor retorikken om de varme hænder mod de kolde er hård.”

”Der bliver bidt efter vores lønninger fra andre fagforeninger. Men vi vil bide igen.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.