Nyt job - Agnieszka Karolina Konicz

15.12.2010

af

Polsk aktuar – forelsket København.

Agnieszka Karolina Konicz, 26 år, kandidatgrad i finansmatematik fra Gdansk University of Technology i Polen og kandidat i forsikringsmatematik fra Københavns Universitet. Har arbejdet to år i Codan i en aktuarstudenterstilling og et år hos Festina Lente A/S, hvor hun siden blev fastansat som aktuar, da hun blev kandidat i september måned.

Hvordan er du havnet i Danmark?

”Jeg var udvekslingsstuderende i et halvt år på DTU og blev forelsket i København. Og så søgte jeg om at tage en kandidatgrad på Københavns Universitet.”

Har det været svært for dig at finde job?

”Når jeg har været til jobsamtaler, har jeg godt kunne mærke, at folk gerne vil have én, der taler flydende dansk. Men hos Codan var jeg så heldig, at ham, der ansatte mig, heller ikke kunne tale dansk, så det foregik på engelsk.” (Agnieszka Karolina Konicz taler imponerende godt dansk i dag, red.)

Hvordan fik du så dit nuværende job?

”Min tidligere chef fra Codan introducerede mig til min nuværende chef. Det betød, at jeg skrev et praktisk speciale om opsparingskontrakter, som Festina Lente A/S bruger i dag. Og så blev jeg fastansat, da jeg blev kandidat.”

Hvad består dit job i?

”Jeg hjælper med alt. Vi er kun fire medarbejdere, og i øjeblikket rådgiver vi pensionsselskaber og udvikler et avanceret rådgivningssystem til privatpersoner, men vores mål er at blive et nyt pensionsselskab. Jeg forsker i produktudvikling og i, hvilke matematiske metoder vi skal bruge. Og så programmerer jeg en hel masse. Jeg elsker at programmere.”

Hvad er forskellen på arbejdskulturen i Danmark og Polen?

”Det er mere afslappet i Danmark. Her fokuserer man på, at ansatte arbejder bedre, hvis de har det godt på arbejdet. I Polen er det meget stresset, og man arbejder meget. I Danmark er der også fleksible arbejdstider. Det kan jeg godt lide. Og jeg kan gå ud og løbe en tur i arbejdstiden, hvis jeg føler mig lidt stresset.”

Benytter du dig af det?

”Ja, en gang imellem.”

Hvad er din største udfordring arbejdsmæssigt?

”Det kan nogle gange være svært at udtrykke sig og få sagt, hvad jeg gerne vil sige, men jeg skal heldigvis ikke tale så meget i mit job. Så den største udfordring er at være med til at bygge et pensionsselskab op helt fra bunden. Heldigvis arbejder jeg sammen med rigtig dygtige mennesker, og de har altid tid til en snak, hvis jeg har problemer. Og her er også plads til at være kreativ og komme med ideer.”

Har du tænkt dig at blive i Danmark?

”Ja!”

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Erhvervsministeriets Departement
Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Roskilde Handelsskole
Job
Økonomistyrelsen
Job
Social- og Boligstyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet