Uberettiget kritik vedrørende udligningsskat

30-11-2010
1 min.

Læserbrev fra Finn Borch Andersen.

Djøf bliver kritiseret af Pensionistforeningen for manglende indsats mod den såkaldte udligningsskat. Det er ikke en kritik, jeg kan genkende.

Når Djøf arbejder på den politiske scene, sker det nogle gange gennem massemedierne. Og andre gange på de indre linjer med direkte påvirkning af de politiske beslutningstagere. Her træder Djøf op alene eller gennem nogle af de samarbejdsfora og interesseorganisationer, hvor Djøf er medlem.

I den konkrete sag om udligningsskatten har Djøf sendt et kritisk høringssvar til Skatteministeriet og Folketinget. Udligningsskatten var en del af prisen for skattereformen, hvor bl.a. topskatten blev sat ned. Vi kan med tilfredshed notere os, at udligningsskatten på 6 procent blev lavere end de 9 procent, regeringen først havde foreslået. Og den er gjort tidsbegrænset, så den bliver udfaset med 1 procent om året fra 2015.Djøfs synspunkter har også været stærkt repræsenteret gennem vores arbejde i AC og kontakter til Forsikring & Pension.

Det er min vurdering, at Djøf på en effektiv og troværdig måde opnåede den indflydelse, der var mulig.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.