Pæn lønfremgang til de privatansatte

15.11.2010

af

På trods af finanskrise og stigende ledighedstal er det lykkedes de privatansatte djøfere at hive forholdsvise pæne lønstigninger hjem det forgangne år. Det viser Djøf Privats Lønstatistik 2010.

Det er samlet set blevet til en 3,9 procents lønstigning mod 3,5 procent i 2009.

Formanden for Djøf Privat, Allan Luplau, er da også ganske godt tilfreds: ”Det er positivt, at arbejdsgiverne stadig er villige til at betale for højtuddannet arbejdskraft.”

Men det er dog ikke sådan, at træerne ligefrem vokser ind i himlen, mener han:

”Helt generelt kan noget tyde på, at både arbejdsgivere og medarbejdere har været lidt tilbageholdende. Men derfor skal arbejdsgiverne også være klar på at gøre noget ved lønningerne for at fastholde de kvalificerede medarbejdere fremover,” siger Allan Luplau.

Han peger også på, at djøferne er gode til at generere penge til virksomhederne:

”Både Djøfs egne analyser og også vismændenes dokumenterer, at den værdi, djøferne skaber i virksomhederne, langt overstiger deres løn. Så der er rigeligt plads til lønstigninger.”

Djøfere uden ledelsesansvar har dog formået at hive 4,5 procent hjem det seneste år, mens cheferne til gengæld kun er steget 1,8 procent. Men topscorerne er direktørerne, der samlet set har fået en lønstigning på 5,7 procent. Det skal dog ses i lyset af, at de sidste år fik en decideret negativ lønudvikling.

”Direktørerne var meget tilbageholdende sidste år, men de er jo også hovedansvarlige over for en bestyrelse, og så har de nok ikke haft lyst til at markere sig uheldigt. Men derfor er der ikke noget at sige til, at de vil have indhentet efterslæbet nu,” siger Allan Luplau.

Og næste år regner han med endnu større lønstigninger over hele linjen:

”Jeg forventer helt klart, at der også bliver mere til de menige djøfere og cheferne næste år – selvfølgelig under forudsætning af at konjunkturerne stadig går den rigtige vej.”

Djøf Privats Lønstatistik bliver sendt ud til alle privatansatte medlemmer medio december. Men den ligger allerede nu i elektronisk form på djoef.dk/loen

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Erhvervsministeriets Departement
Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Roskilde Handelsskole
Job
Økonomistyrelsen
Job
Social- og Boligstyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet