Nyuddannede djøfere springer ferien over det første år

02-11-2010
1 min.

Nyuddannede djøfere arbejder igennem det første år på arbejdsmarkedet.

Ligesom alle andre har de ret til fem ugers ferie, men for næsten 60% bliver det max til tre uger og for lidt over hver tiende bliver det højst til én uge.

Den altovervejende grund er, at de syntes, det er for dyrt at blive trukket i løn. Hver fjerde begrunder det også med, at de gerne ville give et godt indtryk fra start og signalere, at de er arbejdsomme.

”Men nyudannede har ligeså stort behov som alle andre for at holde ferie og få restitueret sig,” siger chefkonsulent Mette Kriegel Skovrup fra DJØFs Rådgivningscenter.

I den offentlige sektor har næsten halvdelen oparbejdet så meget merarbejde det første år, at de bruger det til at holde sommerferie for. Men det er ikke nogen god løsning, siger Mette Krigel Skovrup.”Nyuddannede hører til dem, som har sværest ved at sætte grænser. De kan risikere at gå ned med stress, hvis de ikke tager deres afspadsering, fordi de vil gemme den til at holde sommerferie for.”

DJØFs Overenskomstforening stiller nu et krav om, at nyuddannede får ferie med fuld løn i det første ansættelsesår.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.