Nyt job via LinkedIn

02-11-2010
2 min.

Glem endelig ikke LinkedIn, hvis du kunne tænke dig at blive headhuntet. Caroline Evendt Stokking er én af dem, der blev opdaget via sin LinkedIn-profil.

Pludselig bliver Caroline Evendt Stokking kontaktet af en af sine LinkedIn-kontakter, der spørger, om hun er jobsøgende. Hun kender ham faktisk ikke rigtigt – kun perifert gennem nogle fælles bekendte, men i sin tid sagde hun ja til at være med i hans LinkedIn-netværk. Og det var det helt rigtige at gøre, for det er sådan set på grund af det, at hun nu i dag sidder i et drømmejob.

Så selvom hun er blevet mere selektiv, når hun siger ja tak til nye kontakter, er hun glad for, at hun føjede ham til sit netværk dengang.

For hun er faktisk jobsøgende og synes, at jobbet lyder rigtig spændende – business controller hos Fujitsu Siemens Computers A/S. Caroline Evendt Stokking søger på lige fod med andre ansøgere, men som hun siger:

”Det er jo nok en fordel, at jeg er blevet kontaktet og ikke bare er endnu én i bunken.”

Men ud over at hun i dag kan glæde sig over, at hun heldigvis sagde ja til den kontaktanmodning, hun i sin tid fik, har hun også meget bevidst vedligeholdt sin profil på LinkedIn. Hun bruger termer og ord på sin profil, som matcher de virksomheder, hvor hun godt kunne tænke sig at komme til at arbejde. Og det er da også den helt rigtige tankegang, siger Gitte Hemmingsen, der er konsulentchef hos rekrutteringsvirksomheden Moment.

”Vi ansætter kun folk, der har en LinkedIn-profil, for når du ansætter én i dag, så ansætter du dem også for deres netværk,” siger Gitte Hemmingsen.

Profiljagt

Hos Moment er det en helt fast procedure, at de, ud over et stillingsopslag, også går på jagt på LinkedIn, når de er på udkig efter en kandidat.

”Vi bruger det især meget, når det ikke ligefrem vælter ind med interessante kandidater, og når profilen måske er lidt speciel – hvilket jo ofte gælder djøfere,” siger Gitte Hemmingsen.

Og det sker tit, at de kontakter folk og opfordrer dem til at søge en given stilling, efter de har set deres profil på LinkedIn.”Det er jo ligesom en stor cv-database. Og når vi kontakter dem, bliver de altid glade. Også selvom de ikke er decideret jobsøgende. Men det kan de jo blive!” som Gitte Hemmingsen siger.

Og hun er ikke et øjeblik i tvivl om, at det godt kan betale sig at gøre noget ud af sin LinkedIn-profil.

”Udfyld den grundigt, sæt et seriøst billede på, og brug de buzzwords, som bliver brugt de steder, hvor du godt kunne tænke dig at arbejde,” siger Gitte Hemmingsen

Hun peger også på en anden LinkedIn-fidus: Når man besøger interessante virksomheder via LinkedIn eller vigtige personer i virksomheder, hvor man godt kunne tænke sig at arbejde, kan man aktivere en funktion, så man bevidst efterlader sig et spor. Det vil sige, at fx en HR-chef i en virksomhed kan se, at du har været på besøg, og hvis du er heldig går ind og kigger nærmere på din profil – og måske husker dig til næste gang, de har et ledigt job. Som det skete for Caroline Evendt Stokking.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.