Nyt job - Søren Stensgaard

1.12.2010

af

Samsø – Vedvarende Energi Ø version 2.0.

Søren Stensgaard, miljøplanlægger (cand.techn.soc.), har fået nyt job som daglig leder på Samsø Energicenter. Han kommer fra Samsø Kommunes tekniske forvaltning. Før det arbejdede han i syv år med miljøplanlægning i Københavns Kommune.

Hvad er Samsø Energiakademi?

”Samsø vandt i 1997 en konkurrence udskrevet af Svend Auken og blev Danmarks Vedvarende Energi Ø. Målet var inden ti år at blive selvforsynende. Det er for længst nået. Akademiet samler al den viden, Samsø har fået fra alle øens projekter fra vindmøller og halmbaseret fjernvarme til rapstraktorer og solfangere.”

Du flyttede fra Nørrebro til Samsø?

”Vi havde fået barn nummer to og ville have mere plads og frisk luft. På det tidspunkt kostede et håndværkertilbud i København tre millioner kroner, så min kone foreslog, at vi kiggede på Samsø, som vi tit havde besøgt, og hvor jeg også har familie. Vi fandt hurtigt et hus til en tredjedel, og fire måneder efter havde jeg job i Samsø Kommune.”

Hvordan var det at skifte job fra Danmarks største kommune til den tredje mindste?

”Kontrasten var enorm. Før var jeg et lille tandhjul i en enorm maskine. Nu kommer mine afgørelser til at have en direkte konsekvens for de mennesker, jeg står bagved i køen i Netto. Dialogen med lokalpolitikerne er meget mere direkte og med meget kortere aftræk.”

Hvorfor skiftede du til Samsø Energiakademi?

”Jeg kastede mig med stor begejstring over energi- og klimaområdet i Samsø Kommune. Og nu fik jeg så chancen for at skifte den kommunale planlægning ud med 100 procents vedvarende energi.”

Hvad går jobbet ud på?

”Som daglig leder og projektkoordinator skal jeg sørge for ro og sikkerhed for projektledere og ansatte på akademiet og sikre, at vi arbejder videre mod vores fælles mål: Energi Ø Samsø 2.0.”

Nævn noget, du er særligt glad for?

”Jeg har allerede nået at tage mod gæster fra alle verdenshjørner, inklusive den irske præsident. De kommer til akademiet for at se, hvordan man ændrer et konservativt landbrugssamfund – verdensberømt i Danmark for kartofler – til ét, der investerer i og bygger på vedvarende energi. I går, da du ringede, stod jeg fx med en gruppe fra Sydkorea.”

Og hvad mere?

”Der venter mange spændende udfordringer med EU-projekter, internationalt samarbejde og den videre udvikling af Samsø som Vedvarende Energi Ø.”

Der er også mere i vente?

”Ja, vi venter jo vores nummer fire. Måske er der noget i vandet eller luften her på øen, der også giver energi til reproduktion.”

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Grønlands Selvstyre, Skattestyrelsen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Fiskeri og Fangst
Job
Indenrigs- og Sundhedsministeriet
Job
Århus Statsgymnasium
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Fiskeri og Fangst
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet