Mangel på djøfere allerede fra 2015

1.12.2010

af

Lige nu står over 1.000 djøf-dimittender uden job. Men allerede fra 2015 bliver der mangel på en række djøf-uddannelsesgrupper.

Det viser en ny rapport ’Fremtidens udbud af og efterspørgsel efter djøfere’. Rapporten estimerer udbuddet af personer med en samfundsvidenskabelig eller erhvervsøkonomiske baggrund og vurderer udviklingen i efterspørgslen indtil 2030.

Facit er, at der i 2030 vil være en mangel på ca. 20.000 djøfere.

Det gælder også, selvom rapporten anlægger et konservativt grundscenarium på efterspørgslen. Og også selvom den tager højde for, at der sker en vis substitution på tværs af alle uddannelser – dvs. at når der fx mangler økonomer, kan andre grupper som fx statskundskabere overtage nogle af disse funktioner.

Djøfs formand, Finn Borch Andersen, siger, at det haster med at få lagt en langsigtet uddannelsesplan, så vi undgår væksthæmmende mangel på djøfere efter 2015.

”Selv hvis vi træffer en beslutning i morgen, kan det først ses på udbuddet i 2018. Og foreløbig har universiteterne lige fået en dummebøde på finansloven, hvor de bliver straffet med nedskæringer, fordi de har optaget flere end før.”

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Erhvervsministeriets Departement
Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Roskilde Handelsskole
Job
Økonomistyrelsen
Job
Social- og Boligstyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet