Kvinderne rykker ind på statskundskab

1.12.2010

af

Mon det er Thorning-effekten? Mon det er de gode karakterer i gymnasiet? Kvindeandelen på de to store statskundskabsfag i Århus og København er i år vokset til det højeste nogensinde blandt fagets nye studerende.

For fem år siden var der stort set fifty-fifty af hvert køn blandt de nyoptagede på de to fag. I år er 56 procent af de nye studerende på statskundskab i København kvinder. I Århus er tallet 57 procent, hvilket er en stigning på 13 procentpoint siden 2006.

Kvindeandelen på de to universiteters jura-studier er til gengæld faldet lidt og ligger nu i underkanten af de 60 procent. På polit/oecon ligger den stabilt omkring de 30 procent, dog med et dyk i år i Århus.

”Statskundskab er med sit høje karakterkrav en slags eliteuddannelse. Men eftersom der er meget små kønsforskelle i gymnasiegennemsnittet, er det pigernes interesse for faget, der er det afgørende,” siger sociolog Trond Beldo Klausen, der forsker i ulighed, uddannelse og social mobilitet på Aalborg Universitet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
HK Danmark
Frist 18. jun. 2023
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet