Græsset er ikke grønnere hos konkurrenten

02-11-2010
3 min.

Susanna Flørnæs Bjerrum har haft fire års jubilæum i PricewaterhouseCoopers og har ingen planer om at skifte job.

Hun er 28 år og har allerede arbejdet fire år i revisions- og rådgivningsvirksomheden PricewaterhouseCoopers (PwC). Alligevel ryster hun på hovedet, da hun skal svare, om hun da ikke snart skal i gang med at søge videre.

”Jobbet er spændende, og jeg tror ikke, at græsset er grønnere hos konkurrenterne. Jeg har det godt, hvor jeg er og ser ingen grund til at smutte videre,” lyder det uden tøven fra Susanna Flørnæs Bjerrum, der arbejder i skatteafdelingen, hvor hun netop er udnævnt som manager.

Det er hendes første rigtige fuldtidsjob efter at have afsluttet cand.merc.jur.-studiet på CBS.

 Hun er specielt glad for jobbet, fordi det er fleksibelt og spændende, og fordi hendes ledere er gode til at give hende arbejdsopgaver, der passer til hende. Hun har skrevet speciale om kapitalfonde, og netop det kan hun bruge i sit arbejde, hvor hun servicerer kunder, herunder en række kapitalfonde, om køb og salg af virksomheder og skattemæssig strukturering.

”Jeg har en ide om, at mine ledere kan se, at jeg har interesse for netop området med kapitalfonde, mens andre får opgaver, der passer til dem,” forklarer Susanna Flørnæs Bjerrum.

God tone på jobbet

En anden fordel ved hendes job er det gode sammenhold, der er i hendes 25 medarbejder store team. Her er tonen uformel, varm og hjertelig, men også hård og kontant. Det tilsammen gør, at hun glæder sig til at tage på arbejde hver morgen.

”Det er vigtigt, når man bruger så mange timer på sit job,” pointerer hun.

At hun er 28 år og allerede har været på samme arbejdsplads i fire år, ser hun ingen problemer i.

”Jeg bliver hele tiden udfordret. I starten var det rent fagligt, hvor jeg skulle bruge de redskaber, jeg havde lært på skolen. Og som manager skal jeg nu til at lære at lede andre og have et andet overblik over en større portefølje af sager,” fortæller hun.

Blandt andet vejleder hun flere yngre medarbejdere i forskellige team.

Hun nikker derfor også på spørgsmålet om, hvorvidt hun tror, at hun vil få meget få arbejdsgivere i løbet af sin karriere.

”Ja, det vil jeg tro, men det er ikke noget, jeg tænker over. Jeg har aldrig haft en fem eller ti års plan. Det var tilfældigt, at jeg kom til at arbejde med netop det, jeg laver i dag. Det kom, da jeg skrev speciale,” lyder det tænksomt fra hende.

For hende er arbejdet en investering.”Jeg giver lidt af mig selv og forventer at få lidt igen – både af mine kolleger, men også fra mine ledere. Hvis man betragter PwC som det store dyr, så arbejder jeg her, fordi jeg føler, jeg får noget igen. Netop derfor har jeg ingen grund til at være nysgerrig efter at prøve noget andet. Jeg vil ikke gå i aktiv jobsøgning, så længe jeg er tilfreds, og det er jeg i dag,” siger hun og tilføjer, at hun føler, at hun er der på sin karrierevej, hvor hun gerne vil være. Hun tilføjer efter en kort pause:

”Jeg er i hvert fald ikke en aktiv jobshopper.”

Resultater fra undersøgelsen ’Young Millennials’:

  • 75 procent siger, at de forventer at få mellem to og max fem arbejdsgivere i hele deres karriere.
  • 88 procent af de adspurgte lægger vægt på virksomhedens værdier ved valg af arbejdsgiver, og lige så stor en andel af de adspurgte vil fravælge en arbejdsgiver, hvis de ikke længere føler, at der er et match mellem virksomhedens værdier og deres egne.
  • 98 procent lægger meget stor vægt på tæt og personlig sparring og udvikling gennem en personlig coach/mentor.
  • 85 procent benytter sig af networking gennem Facebook, MySpace eller lignende.
  • 86 procent lægger vægt på arbejdsgiverens holdning og aktiviteter inden for klima og social ansvarlighed etc.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.