Fødselshjælper for nye ideer

30-11-2010
2 min.

Som udviklingskonsulent i Danmarks Radio er Rasmus Groes Thomsen ofte med, når nye idéer fødes i radio- tv-huset. Modsat mere konventionelle jordemødre deltager han allerede under forspil og undfangelse.

”Jeg er specialist i den kreative metode. Altså det folk rent procesmæssigt skal igennem for at nå frem til et koncept,” fortæller Rasmus Groes Thomsen, udviklingskonsulent i Danmarks Radios afdeling for Programudvikling.

Afdelingen designer og faciliterer ofte de kreative processer, når DR´s medarbejdere idéudvikler til deres forskellige platforme på tv, radio og internettet.

”Jeg ser det kreative arbejde som en disciplin som alle mulige andre fagligheder. Kreativitet er ikke bare noget, man laver i formningstimerne – det er ikke bare noget for vilde kunstnere. Det er noget, som kan fremdyrkes under de rigtige betingelser.”

Han var blandt andet med i en proces med udvikling af børnekanalen Ramasjangs internetdel. Han arrangerede fire koncentrerede idé-dage til et udpluk af Ramasjang-medarbejderne. Meget af tiden gik med at høre oplæg fra forskellige folk med forstand på børn og deres legevaner og udvikling.

”Men det var ikke nok at tale om målgruppen på et intellektuelt plan. De skulle et skridt videre. De skulle tage målgruppen på sig. Jeg tog chancen og hyrede en hypnotisør. De skulle så selv huske tilbage på en rigtig god legeoplevelse, fra da de var ni-ti år gamle. De skulle føle, hvordan det var at lege i den alder.”

Hypnosen eller drømmerejsen, som Rasmus Groes Thomsen hellere vil kalde den, virkede. Alle medarbejderne fandt gode legeoplevelser frem fra deres egen barndom.

”Bagefter væltede det ud med idéer,” fortæller han og understreger, at processen var noget uortodoks, selv om to idéudviklingsprocesser aldrig er helt ens, når han er involveret.

”Den dag jeg laver den samme proces to gange, er det fordi, jeg har været her for længe.”

Beskidte Premiere-negle

Allerede mens han studerede, fokuserede Rasmus Groes Thomsen på innovation. Under kandidatgraden på IT-Universitetet var det innovation af web-medier. Og da han læste den samfundsvidenskabelige basisuddannelse på RUC, handlede Bachelor-projektet om nedskæringers effekt på virksomheders nytænkning.For tiden producerer Rasmus Groes Thomsen DR2´s filmprogram Premiere. Medarbejderne i DR Programudvikling bliver nemlig fra tid til anden lånt ud til specifikke programmer for ikke at miste følingen med tv-mediet.

”Hvis vi kun fungerer som konsulenter, er der en fare for, at vi mister følingen og autoriteten hos de mennesker, vi skal ud og rådgive.”

Til jul er han tilbage som jordemoder i DR Programudvikling.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.