Ensomhed får udenlandske kolleger til at rejse væk

02-11-2010
1 min.

Danskere er for dårlige til at invitere nye udenlandske kolleger hjem til middag.

Vi har en kultur med en skarpere adskillelse mellem arbejde og fritid end i mange andre lande. Så når udenlandske medarbejdere forlader Danmark, sker det i mange tilfælde, fordi de føler sig isolerede og mangler en dansk omgangskreds, skriver Jyllands-Posten.

”De, der rejser i løbet af kort tid, er ofte folk, der er faldet dårligt til. De føler sig ikke integrerede, og de har ikke et særligt godt netværk. Det er et stort problem,” siger Craig Till, leder af sekretariatet for Expats in Denmark, til avisen.Han vurderer, at det sociale liv spiller en større rolle for beslutningen om at rejse end det danske skattetryk.

Mange arbejdsgivere gør også for lidt for at få de udenlandske eksperter til at føle sig hjemme, siger Craig Till til Jyllands-Posten.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.