Chef, vil du gifte dig med mig?

3.11.2010

af

To år. Så længe var det tidligere normalt at blive i samme job, men et voksende antal unge ønsker i dag at blive hos samme arbejdsgiver hele deres karriere.

Efter år, hvor de unge har fløjet rundt som frie fugle for at søge højere og højere op i karrierehimlen, er de blevet mere monogame.

Flere undersøgelser, blandt andet fra revisions- og rådgivningsvirksomheden PricewaterhouseCoopers (PwC), giver et nyt billede af de unges holdning til job og arbejdsgivere. Undersøgelsen ’Young Millennials’, hvor 4.271 unge har svaret, viser, at 75 procent forventer at få mellem to til fem arbejdsgivere i hele deres karriere.

Undersøgelsen kommer som en overraskelse for PwC’s HR-direktør, Karin Middelburg.

”Man taler hele tiden om, at den unge generation er lidt småforkælede, men vi mærker, at de unge i dag tænker anderledes. De ønsker mere fordybelse og bliver derfor længere tid i samme virksomhed,” siger hun.

Brug det i virksomhederne

Undersøgelsen kan ifølge Karin Middelburg bruges i rekrutterings-, udviklings- og fastholdelsesaktiviteter.

”Arbejdsgiverne gør klogt i at imødekomme de unges værdier. Det er meget vigtigt, at de føler sig hjemme i virksomheden. Det gør de ved at mærke, at jobbet er fleksibelt og varieret,” lyder det fra hende.

Løb i pausen

Blandt andet viser undersøgelsen, at 88 procent af de unge lægger vægt på, at virksomheden betragter dem som hele mennesker. De vil gerne dyrke de bløde værdier, hvor de kan mærke, at der er balance mellem job og fritidslivet. En måde, hvorpå virksomhederne kan gøre sig selv attraktive på over for de unge, er eksempelvis at melde ud, at det er okay at løbe en tur i frokostpausen, arbejde hjemme eller gå tidligere fra kontoret. Karin Middelburg tilføjer, at det naturligvis er en fin balancegang, for de frie rammer må ikke gå ud over produktiviteten.

”Det handler om at arbejde anderledes end tidligere. Derfor arbejder vi ud fra mål, der eksempelvis kan være at få fem nye kunder inden for et år eller at træde ind i en ny branche. Tidligere handlede det om at arbejde en masse timer,” siger HR-direktøren.

Personlig sparring

Desuden viser undersøgelsen, at stort set alle unge lægger vægt på at få en tæt, personlig sparring og udvikling gennem en personlig coach eller mentor.

”De unge vægter uddannelse og nærvær højere end at få en personlig bonus, når de skal vælge arbejdsgivere,” siger Karin Middelburg.

I oktober starter PwC en mentorordning for kvinder internt i huset. Målet er at hjælpe kvinder på vej til at nå toppen. 20 kvinder deltager som ’mentees’, der får råd af en mentor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
GrønlandsBANKEN
Frist 30. jun. 2024
Job
Københavns Kommune, Kultur- og Fritidsforvaltningen
Job
Indenrigs- og Sundhedsministeriet
Job
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Fødevarestyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet