Drop Lån & Spar Bank

19-10-2010
1 min.

Læserbrev fra Katrine Tang, cand.scient.pol., København.

DJØF er med til at profilere Lån & Spar med samarbejdet om en lønkonto med 5 % i rente op til 50.000 kr.

Med dette tilbud følger imidlertid et krav om at ”samle sine bankforretninger” i banken, hvilket ifølge Lån & Spar inkluderer investeringer i meget bred forstand.

Jeg er kunde i Lån & Spar. Efter salg af en lejlighed har jeg i en periode på mere end et år haft pengene fra salget stående på en opsparingskonto med meget beskeden rente. Efter flere gange at have forhørt mig, om ikke det var muligt at få nogle bedre renter på denne konto, flyttede jeg dem til en højrentekonto i et andet pengeinstitut. Det fik min bankrådgiver til at handle. En uge senere fik jeg en ny bankaftale med posten – den nye aftale indeholdt 0,00000 % rente på samtlige mine konti. For som min bankrådgiver fornærmet svarede i telefonen, da jeg bad om en forklaring, så er en aftale med Lån & Spar ”noget for noget”.

Vil det f.eks. betyde, at jeg tilsvarende ville blive straffet, hvis jeg flyttede min ratepension eller min søns børneopsparing? – områder, hvor Lån & Spar ikke er konkurrencedygtige. Dermed er der tale om en meget vid fortolkning af begrebet ”bankforretning”, som er til stor skade for en friere konkurrence mellem bankerne og gennemsigtighed for kunderne.Forbrugerrådet er gået ind i sagen.

DJØF bør genoverveje samarbejdet. Og djøfere bør nøje overveje, hvad de forventer af en bank, før de lader sig lokke af tilbud om 5 % på lønkontoen.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.