Djøferne går på arbejde trods sygdom

6.10.2010

af

Halvdelen af djøferne har i løbet af det sidste år været på job eller arbejdet hjemme, selvom de egentlig var syge. I gennemsnit drejer det sig om lidt under fem sygedage indenfor det seneste år.

”Det bekræfter, at grænserne mellem arbejde og privatliv er flydende, og at mange djøfere ikke føler, at de kan tillade sig at være syge,” siger chefkonsulent i DJØF, Lisbeth Kjersgård.

”Der er ingen tvivl om, at arbejdspresset mange steder er stigende, og at krisen lægger et pres på djøferne,” siger hun.

Af dem, der har sagt ja til at have arbejdet under sygdom, angiver hver femte samtidig, at det er krisen, der har fået dem til det.

Typisk for videnarbejdere

Fænomenet med at gå syg på arbejde er særligt tilknyttet videnarbejde, siger seniorforsker Peter Hasle fra Det nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, NFA.

”Dels fordi videnarbejdere er så engagerede i arbejdet, at de med vold og magt vil arbejde videre. Dels fordi arbejdet ligger og venter på dem. De ved fx, at hvis de ikke får lavet dén her opgave færdig til i morgen, så får de en uoverskuelig uge i næste uge.”

Lisbeth Kjersgård kalder det en hårfin balance. På den ene side skal man respektere kroppens behov for ro til at blive rask. På den anden side kan det give mindre stress, at man kan få klaret nogle opgaver hjemmefra, mens man er syg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Ankestyrelsen
Job
Børne- og Undervisningsministeriet - Styrelsen for It og Læring
Job
Finanstilsynet
Job
Frederiksberg Kommune, Rådhuset
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet