Danskerne elsker deres chef

20.10.2010

af

Tine Santesson

Danskerne er verdensmestre, når det gælder tilfredsheden med chefen.

En ny undersøgelse viser nemlig, at danske medarbejdere er gladere for deres chefer end medarbejdere i andre lande, skriver lederweb.dk.

Undersøgelsen er lavet af rekrutteringskoncernen Ranstad i 26 lande verden over, og den viser, at 83 procent af danskerne er tilfredse eller meget tilfredse med deres chef. Og det placerer altså Danmark på en klar førsteplads i cheftilfredshed. Norge og Luxembourg kommer ind på en andenplads med 79 procent tilfredse medarbejdere. Værst står det til i Japan, hvor kun 41 procent er tilfredse med chefen.

Danmarks førsteplads overrasker på ingen måde Alexander Kjerulf, chef for Projekt Arbejdsglæde:

”Vi har en ganske unik ledelsesstil, som ikke findes andre steder. Medarbejderne bliver inddraget, og de har indflydelse. Samtidig er der en lav magtdistance mellem chefer og medarbejdere. Det er sjældent, at en dansk chef giver en ordre. Sådan er det bestemt ikke i Japan. Her er chefens ord lov.”

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Sundhed
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Fiskeri og Fangst
Job
Udlændinge- og Integrationsministeriets departement
Job
Hillerød Business College U/Nord
Job
Vento Energy Support
ANNONCE