Nyt job - Ditte Marie Bruun

28-01-2010
2 min.

Hun brænder for sundhed – men uden fanatisme.

Ditte Marie Bruun, 26 år, cand.scient.san.publ., nyuddannet fra folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet. Har haft flere studierelevante jobs under uddannelsen. Har blandt andet arbejdet som rusmiddelvejleder i Københavns Kommunes Social- og Sundhedsforvaltning og som forskningsassistent på Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed. Blev pr. 1. december 2009 ansat som forebyggelseskonsulent i Lyngby-Taarbæk Kommune.

Hvor mange stillinger måtte du søge, før du fik job?

”10-12 stykker. I starten var jeg lidt kritisk og gik udelukkende efter forebyggelses- og sundhedskonsulentstillinger i kommunerne og efter forskningsstillinger. Og det var da heldigvis også sådan en stilling, jeg endte med at få.”

Nåede du at blive nervøs for, at det ikke skulle lykkes dig at få et job?

”Når jeg kigger tilbage, gik det jo hurtigt – godt to måneder. Men jeg nåede da at blive lidt utålmodig. Jeg er meget dårlig til ikke at lave noget, og jeg havde en masse energi, så jeg ville bare så gerne i gang. Men jeg sendte mange ansøgninger, hvor jeg ikke engang fik besked om, at de var modtaget.”

Hvordan lykkedes det dig så at få et job?

”Jeg fik øvet mig i at skrive ansøgninger og i at målrette dem – uha, det er svært. Men pludselig kom jeg på kort tid til tre samtaler. En forskningsstilling, som jeg ikke fik, og derefter var jeg til to samtaler på to dage, hvor jeg blev tilbudt begge job.”

Hvorfor tror du, det blev dig, der fik jobbet?

”Jeg tror meget, det skyldes mine erfaringer fra mine studiejobs. Jeg har haft forskellige typer af relevante job – hvor jeg både har fået praktisk erfaring og forskningserfaring. Og så tror jeg da også, det betyder noget, at jeg er nyuddannet og dermed også billigere i drift.”

Hvad skal du lave?

”Jeg skal både udvikle og igangsætte projekter på sundhedsområdet og indgå i det politiske arbejde på sundhedsområdet. Lige nu arbejder jeg blandt andet med at opbygge en patientuddannelse til kroniske patienter i Lyngby-Taarbæk Kommune og søge fondsmidler til forskellige projekter.”

Er du selv meget sund?

”Ja, men jeg er ikke fanatisk sund. Jeg dyrker en masse motion, og jeg tænker på, hvad jeg spiser, for jeg kan jo mærke, hvor meget det betyder for, hvordan jeg har det. Men fanatisme er absolut ikke sundt.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.