Arbejdsskade under hjemmearbejde

12-01-2010
1 min.

Fik anerkendt fald under hjemmearbejde som arbejdsskade.

En arkitekt faldt ned ad trappen på sin bopæl på vej til et byggemøde. Umiddelbart forinden havde arkitekten forberedt byggemødet fra egen bopæl. Arkitekten kom alvorligt til skade ved faldet og har ikke siden ulykken formået at arbejde på almindelige vilkår.

Både Arbejdsskadestyrelsen og Ankestyrelsen afviste sagen som omfattet af arbejdsmiljølovgivningen. Men nu har Vestre Landsret tilsidesat Ankestyrelsen og givet Arkitektforbundet medhold i, at lønmodtagere er beskyttet af arbejdsskadelovgivningen ved en ulykke, der sker på vej til et arbejdsrelateret møde i forlængelse af hjemmearbejde.Arkitektforbundets formand, Mette Carstad, er glad for, at der med landsretsdommen nu er skabt klarhed for de mange, der arbejder hjemme.

”Når man arbejder hjemmefra for at spare transporttid til et møde ude i byen, skal man naturligvis kunne få erstatning, hvis der sker en ulykke,” siger hun.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.