Vi vil have alle med

8.9.2010

af

DJØF

DJØF

DJØFs Overenskomstforening vil tvinge de offentlige arbejdspladser til at lægge deres APVer og trivselsundersøgelser offentligt tilgængeligt på nettet. Det bliver stillet som krav ved OK11. Vi spørger OK-formand Lars Qvistgaard hvorfor.

Hvorfor?

”Det skal være muligt for alle – potentielle ansøgere, politikere og andre interesserede – at se, hvordan medarbejderne vurderer arbejdspladsen. Det er væsentlige oplysninger, hvis man skal vurdere kvaliteten af en arbejdsplads,” siger Lars Qvistgaard, OK-formand.

Hvorfor ikke gå frivillighedens vej ved hjælp af det gode argument?

”Den organisation, som ikke har noget at skjule, vil selvfølgelig ikke have noget problem med at fremvise sine resultater. Men ligesom med fx regnskabslovgivningen gælder det om at få alle med. Også dem, som har noget, de gerne vil skjule. Lad os lade markedskræfterne være med til at sikre, at de offentlige arbejdspladser har en god kvalitet.”

Bliver det ikke let en gabestok? Man har måske netop iværksat APVen, fordi man ved, at der er noget galt og vil have det undersøgt?

”Hvis offentlighed er lig med gabestok, ja så vil nogle nok opleve det sådan. Men det drejer sig både om at få problemer og løsninger frem i lyset. Det er jo naturligt, at man også lægger sine opfølgningsplaner ud. Det her drejer sig jo også om, at hvis der er uheldige forhold et sted, så skal man ikke sidde med hænderne i skødet og vente tre år, til man har pligt til at lave en ny APV.”

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
KL - Kommunernes Landsforening
Job
Djøf
Job
Villum Fonden
Job
Wonderful Copenhagen
Job
Hvidovre Kommune
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet