Afslag fra studiet fører til boom i ulandsfrivillige

8.9.2010

af

Tine Santesson

Mange af de unge, der fik afslag fra universiteterne, tager til et udviklingsland for at arbejde frivilligt. Det koster dem en god sjat penge, men det pynter forhåbentlig så meget på cv’et, at det giver dem adgangsbilletten til deres drømmestudie.

Knap 8.000 unge fik afslag på at studere på et af landets universiteter, og Organisationen Project Abroad, der arrangerer frivilligt arbejde i udviklingslande, har oplevet en markant stigning i henvendelser, fortæller Lene Sillesen, projektrådgiver hos Project Abroad.

Også Mellemfolkeligt Samvirke har fået 15 procent flere tilmeldinger fra unge, der gerne vil ud på et hjælpeprogram et sted i verden.

”Derudover har et væld af interesserede kontaktet os, men de skal først lige undersøge deres økonomi, før de laver den endelige tilmelding,” siger Lasse Jensen, Global Contact Team Coordinator i Mellemfolkeligt Samvirke.

Matilde Boje Larsen er en af dem, der drømmer om en plads på jurastudiet eller HAjur – og en af dem, der har henvendt sig til Project Abroad. Hun troede ellers, at det seneste års erhvervserfaring som receptionist i en advokatvirksomhed havde skaffet hende adgang i år. Men nu har hun planer om at tage til Ghana for at snuse til juraen via et menneskerettighedsprojekt og forhåbentlig dermed skaffe en adgangsbillet til et af ønskestudierne næste år.

”Jeg tror, det er rigtig godt for cv’et i forhold til at søge ind næste år – og i det hele taget for resten af livet, for jeg tror også, det er noget, der bliver bemærket hos arbejdsgiverne,” siger Matilde Boje Larsen.

Hun har dog først planer om at tage af sted i tre måneder fra april næste år, fordi hun lige skal nå at skrabe de godt 30.000 kroner sammen, som hun regner med, det kommer til at koste hende at blive sendt ud som ulandsfrivillig.

At det koster så mange penge at hjælpe andre, tror hun godt, kan afskrække nogle. Men altså langt fra alle, da der som sagt har været et sandt boom i antallet af unge, der ønsker at komme ud og arbejde som ulandsfrivillig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Sundhed
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Fiskeri og Fangst
Job
Udlændinge- og Integrationsministeriets departement
Job
Hillerød Business College U/Nord
Job
Vento Energy Support
ANNONCE