Midlertidigt ansættelsesstop i ministerierne

11.8.2010

af

Regeringens genopretningsplan tvinger nu ministerierne til at træde på bremsen.

Grønthøsteren kører nu en tur hen over ministerierne, som har fået besked på at spare én procent på driften i resten af 2010. Samtidig må man ikke spise af sin opsparing – og det gælder med tilbagevirkende kraft, så har man allerede gjort det, skal man finde pengene og sætte dem tilbage, hvor de kom fra. Det betyder blandt andet tomme stole efter folk, der skifter job, og aflysning af planlagte kurser og konferencer.

Ifølge Finansministeriet skyldes det, at ministeriernes egne indberetninger giver ’udsigt til markant større statslige driftsudgifter i 2010’ end sat af på finansloven. Og den går ikke i henhold til den nye aftale om ’Genopretning af dansk økonomi’.

Beskeden til ministerierne kom ud før sommerferien, og ministerierne er nu i gang med at støvsuge gangene for penge.

Et af håndtagene er et midlertidigt ansættelsesstop, som en række ministerier nu har grebet til.

Andre tiltag er stop for tilmelding til efteruddannelse, kurser og konferencer, som ikke er gratis – som fx i Beskæftigelsesministeriet, hvor ledelsen har aflyst den planlagte årlige lederkonference for alle 120 chefer. Der er desuden stop for udbetaling af merarbejde og fleks resten af året, nedbringelse af overskuddet på flekssaldien, så få deltagere som muligt på tjenesterejser, stram styring af udgifter til eksterne konsulenter og udskydelse af ombygninger og større indkøb etc.

Ledelserne må prioritere

Lars Qvistgaard, formand for de ok-ansatte djøfere, forventer, at de lokale ledelser træder i karakter og foretager den helt nødvendige prioritering af opgaverne:

”Ansættelsesstop rammer altid skævt og er ekstremt belastende. Det hænger ikke sammen, hvis man samtidig hverken kan få merarbejdet udbetalt eller indsatsen godtgjort på fleksen. Derfor må ledelserne gå ind og prioritere i opgaverne.”

Ansættelsesstoppet er dårligt nyt for de nyuddannede. 60 procent af alle DJØF-dimittender finder deres første job i det offentlige – langt de fleste i staten.

”Vi forventer desværre, at det her betyder endnu et nyk opad i dimittendledigheden her efter sommerferien,” siger arbejdsmarkedspolitisk chef i DJØF Lars Munck.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet