Karaktermord for åbent tæppe

25.8.2010

af

Kommunaldirektør blev bortvist efter personlige beskyldninger. Alt blev senere trukket tilbage. Men indtil da var det en saftig sag i lokalpressen.

”Jeg oplevede et karaktermord på mig selv uden at kunne forsvare mig,” siger en tidligere kommunaldirektør, der gerne vil være anonym. Han blev for et par år siden uventet spundet ind i en spektakulær, personrettet sag mod ham, som trak lokale overskrifter i ugevis og også var inde over et af formiddagsbladene.

Fyringssagen drejede sig ikke om saglige-faglige forhold, men om intrigelignende beskyldninger frembragt af en enkelt medarbejder.

”Jeg følte ikke, at jeg havde en chance for at gå op imod det i pressen, og det var også DJØFs råd til mig, at jeg skulle lade være at prøve,” forklarer han.

Borgmesteren ville ikke fortælle, hvorfor kommunaldirektøren var blevet sendt hjem – kun at det var på grund af noget meget alvorligt. Kommunaldirektøren og hans forbund heller ikke. Og så kørte gætterierne og rygterne ellers i pressen.

Omtalen blev så grov, at lærere på børnenes skole selv kom og tilbød, at de nok skulle tage hånd om det, hvis børnene blev mobbet.

”Det blev de ikke. Men skriverierne tog hårdt på familien. Og de ramte mig på selvværdet.

Man bliver til sidst i tvivl, om man er det menneske, man tror, man er.”

Da kommunen så vendte på en tallerken og frafaldt samtlige anklager og udbetalte en fratrædelsesgodtgørelse på to års løn plus det løse, fik borgmesteren kritik i lokalpressen for at være faret ud uden grundlag, og sagens status blev i offentligheden ændret til at være ’mystisk og uforklarlig’.

Få et nyt liv i en fart

Efter fyringssagen valgte han med det samme helt at skippe dén kommunale verden, som han i 30 år har haft skiftende lederjobs i.

”Det ville jeg ikke mere. Jeg søgte ikke ét administrativt kommunalt job.”

Og da jobbene i øvrigt ikke hænger på træerne, når man så småt har rundet de 60, traf han efter et års tid en beslutning om totalt at skifte spor.

Nu har han netop afsluttet en meritlæreruddannelse med topkarakterer på kun ét år – cand.polit. beviset gav en del rabat – og fået et par deltidsjob som underviser i samfundsfag og sprog. Økonomien er i orden, og det er sjælen også igen.

”Man kunne blive gammel og bitter af det her. Det er jeg ikke blevet. Ikke mindst fordi jeg nu har sørget for at få mig et nyt liv.”

”Jeg tror, det drejer sig om at se sig selv ikke som det, man var, men som det, man er, og for mig er det: Nyuddannet lærer med kvalifikationer lidt ud over det sædvanlige.”

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Grønlands Selvstyre, Skattestyrelsen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Fiskeri og Fangst
Job
Indenrigs- og Sundhedsministeriet
Job
Århus Statsgymnasium
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Fiskeri og Fangst
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet