HR-opgaver drukner på linjeledernes bord

11.8.2010

af

HR-opgaverne lander ofte på linjeledernes bord, og så sker der typisk ikke mere.

De såkaldte linjeledere, der er nærmeste direkte leder for medarbejderne, opfatter nemlig ikke HR-opgaverne som specielt vigtige. I hvert fald ikke så vigtige, som top- og mellemlederne, der uddelegerer netop HR-opgaverne til linjelederne, gør.

Det viser ny forskning fra Handelshøjskolen, Aarhus Universitet og Vienna University of Economics and Business Administration, der er baseret på en undersøgelse blandt 1.500 danske ledere. Forskningsrapporten er blevet hædret med prisen ’Emerald Management Reviews Citation of Excellence’ som en af verdens 50 bedste ledelsesrapporter.

Konflikthåndtering er blandt de lavest prioriterede HR-opgaver, mens det at motivere andre bliver set som den vigtigste opgave. Også linjeledernes køn har indflydelse på prioriteringen af HR-opgaver – kvindelige ledere prioriterer HR-opgaverne højest.

I dag virker ansvaret for HR-opgaverne ikke særligt karrierefremmende for linjelederne, hvorimod ansvarsområder, der kræver en traditionel, fagspecifik viden, tæller godt på cv’et, viser rapporten. Derfor foreslår forskerne, at HR-opgaver burde belønnes for at motivere linjelederne til at prioritere dem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
KL - Kommunernes Landsforening
Job
Djøf
Job
Villum Fonden
Job
Wonderful Copenhagen
Job
Hvidovre Kommune
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet